Streetwearbutiken Shelta lanseras internationellt

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/shelta.eu.png

Ungefär för ett år sedan såg Shelta's webbshop dagens ljus med hjälp av oss som utvecklingspartner.

För en liten stund lanserade vi den engelska versionen (Shelta.eu) där vi jobbat på lite förbättringar. Vi har tagit bort frames-strukturen för lättare navigation och bokmärkning, lagt till möjligheten att välja att se priserna i fyra olika valutor, samt ett nytt betalningssystem. André på Shelta har även fräschat upp designen lite och gett den en skön lila nyans.

Besök den gärna och kolla in SNS fisherman shirts, Nike Sneakers, Adidas Originals, Svensson jeans och mycket annat fint inför höstshoppingen.

By Jesper Lind

Smyglansering av Merchworld.eu

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/Merchworld.eu-launch.jpg

I helgen så smyglanserade vi äntligen ett projekt som vi vet att många har väntat på, nämligen Merchworld.eu.

De första artisterna som finns i nätbutiken är punk/rock bandet Kid Down, den aktuella soloartisten Salem Al Fakir samt soul-pop-bandet Fibes, Oh Fibes. Räkna med fler spännande band och märken inom kort. Håll koll på Merchworld-bloggen för framtida nyheter.

Än så länge är det mycket kvar att göra på sidan, men nu är de grundläggande funktionerna igång. I början erbjuder vi endast postförskott som betalningssätt och levererar bara inom Sverige. Senare kommer det gå att handla med kreditkort och då börjar vi även ta beställningar från övriga världen.

Presentation av Merchworld

Merchworld specialiserar sig på merchandise för musik- och underhållningsindustrin. Tanken bakom företaget växte fram när vi upplevde att den existerande marknaden i Sverige och Europa inte fullt ut tillfredställde artisters behov. Vi visste att vi kunde utveckla samt förbättra denna viktiga, men ofta förbisedda, aspekt av en artists karriär.

Merchworld är medvetna om att spridningen av musik på nätet innebär att fans kommer hitta andra vägar att stödja artister utöver att köpa deras skivor. Musikbranschen ser nerladdning som musikindustrins domedag. Merchworld ser istället det som en möjlighet att skapa nya relationer mellan konsumenter och musik- och underhållningsrelaterade produkter och tjänster. Till skillnad från andra tryckföretag ingår vi ett partnerskap med våra kunder. Detta partnerskap gör det möjligt för oss att skapa en marknadsplan och ett urval av produkter vilka på bästa sätt representerar artisten. Vi erbjuder inga förskott och det behövs bara ett enkelt kontrakt. Kunderna betalar bara för det de vill ha. När som helst kunderna inte är nöjda med våra tjänster kan de kontakta oss och produktionen av deras produkter upphör.

Design, tillverkning, lager samt distribution sköts via vår fabrik lokaliserad i Vänersborg, Sverige. Produkterna kan sedan säljas på konserter, turnéer, i butiker eller via artistens officiella nätbutik. Företaget består av personer vilka alla har bakgrund inom musikindustrin samt erfarenhet av merchandise på en nationell som internationell nivå.

Teknisk information

Webbplatsen är utvecklad i ASP.NET 2.0 C# och är har XHTML 1.1 som dokumenttyp. Databasen körs på SQL Server.

Credits

Logga: Markus Juhlin

Orginaldesign: Håkan Johansson och Shelby Cinca på Passkontroll

Koncept: Andreas Edlund och Mattias Foldemark

Programmering: Jesper Lind - Code Odyssey

By Jesper Lind

Junkyards teamsida

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/Junkyard-team.jpg

Ja den har redan varit uppe ett tag, men tänkte det var dags att skriva om den på bloggen. Det handlar om sidan för Junkyards actionsport-team som vi har utvecklat.

Än så länge finns de fyra skatarna Love Enerot, Björn Holmenäs, Daniel Spängs, Joel Svärd och wakeboardåkaren Benjamin Hoppe uppe på sidan. På deras profilsidor kan ni läsa intervjuer, se videos, foton och annat skoj. Fler åkare och nya funktioner kommer inom kort.

Missa inte heller team-bloggen som hålls uppdaterad med nyheter som rör sveriges skönaste actionteam. Finns även som RSS.

Orginaldesign: Mattias Lindberg
Flashprogrammering: Johan Grettve
Kodning: Erik Grettve och Jesper Lind

By Jesper Lind

Stor utförsäljning av snowboards och vinterkläder

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/junkyard-vinter-sale-2007.gif

Brrr. Nu har kylan kommit tillbaks och det snöar här i Göteborg. Läste precis att det förväntas att bli snökaos till och med i södra delarna av landet. Om du sen av dig som jag och inte köpt någon vinterjacka i år, så kan jag rekommendera att kolla in super-rean på Junkyard.se.

Rean som har hållt på ett tag ökar med 2% varje dag. Just nu ligger den på 32% och med redan nedsatta priser kan man hitta fynd på upp till 75% rabatt. Men det gäller att vara snabb om du vill hitta ett fynd. Rean håller bara på tills på söndag och prylarna försvinner nu i ett rasande tempo.

Ska du upp till fjällen kan detta också vara ett ypperligt tillfälle att införskaffa den grymmaste utrustningen. Massor av snowboards, bindningar och boots från märken som Bataleon, Burton, Capita, Forum, Lib Tech, Rome m fl.

Hoppas ni får en riktigt skön vintersemester. Vi som jobbar med att utveckla sidan får tyvärr stanna hemma. Nu kommer vi jobba med att hålla sidan vid liv under reans sista dagar, och ber vi till servergudarna att sidan ska palla trycket in i det sista.

Natten kl 24 på söndagen den 25 stängs alltså shoppen i en vecka för underhåll.

Sen kan jag avslöja att vi har jobbat hårt på en liten nyhet till sidan. Förhoppningsvis ska denna vara klar inom några veckor.

Missa inte heller vår nyhetsdel som har fått en liten nytändning. Massor av coola actionsportklipp, reportage och vinterns händelser i kalendern.

By Jesper Lind

Ny design på Goldmine Outlet - och flipperturnering

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/Goldmine_flipper.jpg

Goldmine Outlet är en outlet-butik som ligger vid Överby köpcentrum i Trollhättan. Det görs ingen försäljning på nätet utan man måste åka dit för att handla. Eftersom det alltid är minst 50% rabatt så kan man hitta riktigt fina klipp.

På lördagar spelar ofta DJ's live i butiken och har hittills gästats av JayStarSeven, Kiljano, Dordis, DJ Malmqvist och DJ Big A med flera.

En rolig nyhet är att det numera finns ett flipperspel i butiken. Den 23/12 kl. 13 är det turnering så missa inte det ifall du är i närheten av Trollhättan! Om du vill läsa mer om flipperspel kan jag rekommendera West Coast Pinball som är en hemsida för flipperintresserade i Göteborg med omnejd. Silverball Maniacs är en annan sida som har uppmärksammat tävlingen på Goldmine Outlet och den diskuteras i följande tråd på deras forum.

Vi har också lagt till ett bildspel där man kan se lite bilder från butiken. Flashfilerna bygger på moduler som Fakepilot har skapat.

Just det.. Ni ville ha en länk till hemsidan också, här är den: www.goldmineoutlet.se

Uppdatering: Martin Restin från Trollhättan vann flipperturneringen och får ett presentkort på 1000 kr. Stort grattis! Vi har precis uppdaterat hemsida, med en ny design framarbetad av Andreas Wennerstedt.

By Jesper Lind

Shelta.se är online!

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/shelta_collage.jpg

Shelta är en butik som ligger på Andra Långgatan i Göteborg och kan lätt klassificeras som göteborgs fräschaste streetwearbutik. Idag släppte vi deras webbshop som vi har jobbat fram under det senaste året. DJ Digga på Shelta har själv gjort den stiliga designen och vi har kodat shoppingsystemet.

Se till att gå och signa upp på nyhetsbrevet. Där får man tips om när det kommer in nya produkter och vad som händer i hoodet. Shelta har märken som 10 Deep, Adidas, ALIFE, aNYthing, Cosby, Idiom, L-R-G, New Balance, New Era, Nike, Obey, Penfield, QWST, RockersNYC, Scifen, Shadow, Stussy, Temple Effectives, Triumvir, Undrcrwn och Westmill.

www.shelta.se 

By Jesper Lind