Rundade hörn med CSS

Jag har tidigare skrivit om hur man kan göra rundade hörn på html objekt utan att använda bilder. I den posten hänvisade jag till Nifty Corners.

Nu har Alessandro Fulciniti som ligger bakom tekniken släppt en ny uppdaterad version som han kallar Nifty Corners Tube. Nu kan man även skapa kolumner knappar och hela layouter med scriptet. Funktionaliteten finns i ett javascript som man kan ladda ner gratis och är släppt under GNU GPL licens.

Jag tycker Nifty Corners Tube är ett väldigt bra skript som jag själv har testat. Det finns dock mängder av andra tekniker och SmileCat.com har sammanställt en fin lista på andra sätt att göra rundade hörn.

By Jesper Lind

Rundade hörn i HTML utan bilder

Ni som jobbar med html-design vet att det är lättast att göra fyrkantiga rutor. Det finns helt enkelt inget direkt stöd för att göra rundade linjer och kanter.

Vill man tex göra en ruta med rundade hörn brukar man lösa det genom att skapa alla hörnen som bilder och länka in dessa på rätt ställen. En minst sagt tidsödslande process och vad händer om man vill byta färg på rutan? Bara till att köra igång bildredigeringsprogrammet och ändra alla bilder.

En lättare lösning
Idag hittade jag en artikel om hur man kan göra det mycket enklare med hjälp av ett gratis javascript och lite medföljande CSS. Har precis provat det och det fungerar utmärkt. Läs artikeln på följande address: http://pro.html.it/articoli/id_599/idcat_31/pag_1/pag.html

Uppdatering:
Sedan detta skrevs har Nifty Corners Tube släpps, som är den bästa tekniken för att göra rundade hörn som jag har provat. Väldigt lätt att använda.

By Jesper Lind
1