Söker du oss på Google så får du mer reklam

Japp nu är det dag att stäppa upp the Adsense-game en nivå och så kanske vi kan tjäna några extra korvören. Problemet är ju bara det att du vår vanliga läsare är en tech geek som slutade att klicka på annonser nån gång runt 2001. Så det är ju inte så stor idé att visa mer reklam än det lilla vi haft i högerspalten.

Istället gör vi nu så att vi bara vi visar en stor banner längst upp på de som söker via Google. Så vi får nån nytta av förstaplasten vi har på "vinterkläder", alla som ska in och förstå hur de använder visningsprogram för bilder och fax eller hitta sina lösenord till Geni.com. Dessa tre sökningar utgör den större delen av trafiken på sajten vilket är rätt sjukt när det inte direkt är huvudämnen vi skriver om. Eftersom dessa besökare bara stannar här i genomsnitt 40 sekunder så känns det som man lika gärna kan blaffa upp en banner.

Här under är min väldigt enkla kodrad för att genomföra detta. Den är inte så speciellt genomtänkt så går säkert att förbättra. Bara kollar ifall referer innehåller "google." och att den inte kommer från Google Reader. Vill du läsa något mer avancerat så kolla in Parse Google Search Query på Dot Net Peris som visar hur man kan få fram söktermer.

<%string referrer = (HttpContext.Current.Request.UrlReferrer != null) ? HttpContext.Current.Request.UrlReferrer.ToString():string.Empty;
if (referrer.IndexOf("google.") != -1 && referrer.IndexOf("reader") == -1){%>
<!--Your Adsense Code here-->
<%}%>

Gör du nåt likande på din blogg? Skulle vara intressant att höra om andra tips på ämnet.

By Jesper Lind
1