Datahand - det ergonomiska tangentbordet som gör musen överflödig

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/datahand.jpg

Att använda kortkommandon i större utsträckning är ju en bra början för att ta vara på sina händer. Det som sliter mycket är när man hela tiden förflyttar händerna mellan tangetbordet och musen.

Om man kunde slippa musen helt och hållet vore det perfekt. Genom CodeBetter fick jag nys om ett väldigt annolunda tangentbord som verkar väldigt coolt. Datahand heter produkten och här finns det små fördjupningar för varje finger som man vilar händerna i. Varje finger har 5 tryckkänsliga knappar och man skriver alltså genom att endast röra på fingertopparna. Det finns även inbyggd funktion för mus så man behöver inte en vanlig längre.

Tydligen tar det runt 6 månader att lära sig att skriva i samma takt som på ett traditionellt tangentbord men sedan bör man även kunna skriva snabbare eftersom rörelserna är mindre.

Tyvärr är det ganska dyrt på runt 4795 SEK men skulle vara kul att prova på det.

By Jesper Lind

Släpp musen för bättre ergonomi

Idag var min första dag på en ny kontorsplats (mer info om detta senare) och det öppnar verkligen upp tankar om allt möjligt, att byta miljö.

Det senaste har jag haft ovanligt ont i min musarm och jag har insett att jag måste göra något åt mitt arbetssätt för att råda bot på detta.

Väldigt passande så skriver Jeff Atwood idag, om hur man genom några enkla knep, kan lära sig att använda kortkommandon på tangentbordet i större utsträckning. En positiv följd blir att man kodar snabbare och även får en mer välmående kropp.

Kan även rekommendera en tidigare postning av samma upphovsman där han går igenom de vanligaste kommandona för att navigera med kursorn i textmassor.

Nån som har fler tips?

By Jesper Lind
1