Nytt företag, nytt namn

Vi har nu inte uppdaterat bloggen på en månad vilket inte är så vanligt. Detta beror på att vi varit upptagna med våra kundprojekt samt även strukturerat om vårt företag.

Sedan november månad är vi ett aktiebolag och det känns fantastiskt spännande. Vi har legat lite lågt med detta för att vi har fått göra en del namnändringar.

Det första förslaget vi skickade till Bolagsverket var Code Odyssey AB, men detta kunde inte godkännas av myndigheten, pga av en namnkonflikt.

Så vi brainstormade i en vecka för att komma på ett nytt namn, och till slut bestämde vi oss för Nodestar AB. På vår nya domän finns det inte mycket än, men det ska bli roligt att bygga upp den nya hemsidan. Här kommer vi presentera alla projekt som vi jobbar med och presentera våra tjänster.

Vad händer då med Code Odyssey undrar säkert någon? Bloggen på denna domän kommer köra på precis som vanligt och leverera utvecklingsartiklar, tips och nyheter till webbintresserade utvecklare.

By Jesper Lind

IKEA-montering i nya kontoret

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/ikea-assably.jpg

Vi flyttade till en nytt kontor i förra veckan och har börjat acklimatisera oss till den nya miljön. Det ligger i samma kontorskollektiv (House of Win-Win) som vi flyttade in till i början av sommaren och vi har alltså bara bytt rum några meter bort.

I onsdags anlände våra nya stolar och skrivbord. Vi hade turen att fotografen Jonatan Anderzon tittade förbi och kunde hjälpa oss med att dokumentera händelsen. Bilderna kan ni se på det här Flickr-albumet.

Själva monteringen gick ganska bra förutom en del småmissar. Ryggstöd åt fel håll, bordsben som spretade likt bambi på hal is och allt det där som alltid händer när det gäller IKEA-prylar.

Dagen avslutades med chill och några "kräftöl".

By Jesper Lind

Vi finns nu på House of Win-Win

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/house-of-winwin.png

Vi jobbar nu mera från kontorskollektivet House of Win-Win – en lokal på Tredje Långgatan med utrymme för fria enteprenörer och kreatörer.

Efter den inledande tiden känner vi verkligen att vi har hittat ett riktigt intressant ställe som passar oss perfekt.

Några andra som finns på plats är livsstilsmagasinet Camino, reklambyrån Sällström & Östgaard, Magnus.Photography, Cat's Kitchen, Bwana Club samt många fler sköna konstellationer av människor. Tack alla, för det fina välkomnandet.

På bilden ovan ser ni en liten del av den fina väggmålningen som Andreas och Arvid gjorde nyligen under deras praktik. Missa inte den i entrén om ni kommer på besök.

Vår nya adress är alltså.

Code Odyssey
Tredje Långgatan 13B
413 03 Göteborg

By Jesper Lind

Microsoft Live Göteborg MSDN

Microsoft kommer med sin roadshow till Göteborg den 20 mars. Mellan 8:30 och 17:00 i SF Filmstaden Bergakungen. För agenda och övriga orter läs hos Johan Lindfors.

Vi kommer vara på plats och ser fram emot att tal del av presentationen om Longhorn, WPF/E, ASP.NET Ajax och alla andra nyheter.

By Jesper Lind

Bonsai office

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/bonzai_office.jpg

Vi spenderar några månader i Japan och kan absolut inte klaga med ett sånt här skönt kontor.

By Jesper Lind
1