Ljudspelare i flash från 1 Pixel Out

Letar efter en bra flashspelare för att spela upp mp3-filer eftersom vi behöver det till ett projekt.

Gillar verkligen 1 Pixel Out - Audio Player som finns som en tilläggsmodul till Wordpress. Den är lätt att installera och fungerar utmärkt. Det enda jag saknar är en volymkontroll.

Vill man lägga till spelaren på en annan plattform som inte använder Wordpress, går det också bra. Mindy McAdams har skrivit bra instruktioner för hur man går till väga.

Orginalfilerna för spelaren finns att ladda hem på Wordpress Plugin-sajten och det är fritt fram att modifiera den enligt GNU-licensen.

Exempel

Här kommer några exempel på hur spelaren ser ut och fungerar. Mixarna är lånade från vår vän DJ JayStarSeven.

Warmup.Karizma:

Puzzle.mix.vol.1:

By Jesper Lind

Lyssna på musik i 3D

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/flame.png

Jag har precis gått med i maillistan för Papervision3D - en fri 3Dmotor till flash. Genom denna får jag reda på att Antti Kupila har lekt lite med motorn och fått till något riktigt lovande.

Det handlar om ett på en variant på Apples iTunes-bläddring, där framsidorna på albumen rullar fram över skärmen. Antti kallar sitt demo flame och jag tycker verkligen det är häftigt gjort.

Genom en sökruta kan man ange egna termer och liknande artister laddas in dynamiskt från last.fm.

En bonus är att man även kan lyssna på musik från artisterna när man använder bläddraren. Man klickar på mellanslag för att zooma in. Det var intressant att läsa om att urlerna till mp3-filerna fick rippas från innehållet på last.fm-sajten.

Läs även om Amaznode som vi skrivit tidigare. Det flashdemot hämtar data från Amazon.

By Jesper Lind
1