Smyglansering av Merchworld.eu

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/Merchworld.eu-launch.jpg

I helgen så smyglanserade vi äntligen ett projekt som vi vet att många har väntat på, nämligen Merchworld.eu.

De första artisterna som finns i nätbutiken är punk/rock bandet Kid Down, den aktuella soloartisten Salem Al Fakir samt soul-pop-bandet Fibes, Oh Fibes. Räkna med fler spännande band och märken inom kort. Håll koll på Merchworld-bloggen för framtida nyheter.

Än så länge är det mycket kvar att göra på sidan, men nu är de grundläggande funktionerna igång. I början erbjuder vi endast postförskott som betalningssätt och levererar bara inom Sverige. Senare kommer det gå att handla med kreditkort och då börjar vi även ta beställningar från övriga världen.

Presentation av Merchworld

Merchworld specialiserar sig på merchandise för musik- och underhållningsindustrin. Tanken bakom företaget växte fram när vi upplevde att den existerande marknaden i Sverige och Europa inte fullt ut tillfredställde artisters behov. Vi visste att vi kunde utveckla samt förbättra denna viktiga, men ofta förbisedda, aspekt av en artists karriär.

Merchworld är medvetna om att spridningen av musik på nätet innebär att fans kommer hitta andra vägar att stödja artister utöver att köpa deras skivor. Musikbranschen ser nerladdning som musikindustrins domedag. Merchworld ser istället det som en möjlighet att skapa nya relationer mellan konsumenter och musik- och underhållningsrelaterade produkter och tjänster. Till skillnad från andra tryckföretag ingår vi ett partnerskap med våra kunder. Detta partnerskap gör det möjligt för oss att skapa en marknadsplan och ett urval av produkter vilka på bästa sätt representerar artisten. Vi erbjuder inga förskott och det behövs bara ett enkelt kontrakt. Kunderna betalar bara för det de vill ha. När som helst kunderna inte är nöjda med våra tjänster kan de kontakta oss och produktionen av deras produkter upphör.

Design, tillverkning, lager samt distribution sköts via vår fabrik lokaliserad i Vänersborg, Sverige. Produkterna kan sedan säljas på konserter, turnéer, i butiker eller via artistens officiella nätbutik. Företaget består av personer vilka alla har bakgrund inom musikindustrin samt erfarenhet av merchandise på en nationell som internationell nivå.

Teknisk information

Webbplatsen är utvecklad i ASP.NET 2.0 C# och är har XHTML 1.1 som dokumenttyp. Databasen körs på SQL Server.

Credits

Logga: Markus Juhlin

Orginaldesign: Håkan Johansson och Shelby Cinca på Passkontroll

Koncept: Andreas Edlund och Mattias Foldemark

Programmering: Jesper Lind - Code Odyssey