Sovrat.se erbjuder Adsense-samarbete

Bokmärkningstjänsten Sovrat.se, som är en av de många klonerna på Digg-fenomenet erbjuder nu ett för sverige, unikt erbjudande. Medlemmarna som postar länkar till Sovrat kan lägga in sitt egna publist-id till ett Google Adsense-konto, och på så sätt få 100% av intäkterna som genereras av annonserna. Läs mer på deras blogg.

Detta var något som jag var tvungen att kolla in hur det fungerade och postade ett av mina egna inlägg från den här bloggen. Känns väl lite fånigt att tipsa om en grej från ens egen sida, men vad gör man inte för lite hype? Inlägget som jag postade handlar om att en robot-säl vann första pris i Robot Awards 2006 och finns här på Sovrat.

Precis under texten finns alltså Adsense-annonserna som är kopplat till mitt konto. Hoppas det inte blir nån slags galen internet-loop nu bara när jag har länkat så här kors och tvärs. Ett kul initiativ av Sovrat och en orginell ide som antagligen kommer ge en hel del extra trafik till webbplatsen.

Det finns ju nämligen ett stort antal konkurrenter till bokmärkningssidorna och nya poppar upp varje dag känns det som. Sovrat.se är en riktigt trevlig sida tycker jag, kollade just runt lite och hittade länkar till en hel del roliga grejer, som t ex Firefox-loggan som syns från rymden, mannen som inte sov på 33 år och den här mystiska synvillan.

By Jesper Lind

Pingdom bjuder på sina tjänster gratis i ett år

Helt perfekt, tjänsten Pingdom har för tillfället ett erbjudande där de bjuder på sin tjänst, som övervakar webbplatser, i ett helt år. Jag under det senaste året använt deras permanenta gratistjänst Ipwalk och varit väldigt intresserad av Pingdom. Men erbjudandet gäller bara ca ett dygn framåt, så skynda dig att registrera dig ifall du vill prova.

Pingdom är för övrigt en tjänst som, om jag minns rätt, startades av Loopias förra ägare. Man får detaljerad information om sina webbplatser har varit nere och även larm via sms och email. I gratiskontot ingår 20 sms.

By Jesper Lind

Amaznode - Nytt sätt att söka på Amazon

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/amaznode.jpg

Den japanska utvecklaren, Takayuki Fukatsu, har skapat ett nytt kreativt sätt att söka på Amazon, genom en flashapplikation. Man anger en sökterm och får sedan produkter från Amazon presenterade som ändpunkter i ett nätverk. Kopplingarna mellan produkterna representeras av data från Amazon's kundregister, typ: "kunder som köpt ... har även köpt ...".

Man kan välja att söka på musik, böcker, dvd's, mjukvara eller dataspel. Det är ett riktigt bra sätt att hitta relaterad media till det du är intresserad av och även ett perfekt verktyg för forskning.

Här kan du t ex se en sökning från en av mina favoritartister, Roots Manuva, från London.

Gör en egen sökning på Amaznode

By Jesper Lind

Pagebull - sökresultat som bilder

Jag håller med internetbrus.com att tjänsten Pagebull.com är en riktigt intressant söktjänst. Tycker att det visuella presentationen fungerar riktigt bra.

Det känns skönt att se webbplatsen, innan man klickar in en länk och redan då avgöra ifall webbplatsen ser ut att vara värt ett besök. Detta är nog något vi kommer få se mer av i framtiden. Pagebull använder sig av Yahoo! Web Services.

By Jesper Lind

Tjänst visar skärmdumpar från olika webbläsare

Snubblade just över den smått fantastiska tjänsten Browsershots.org som för tillfället är i version beta0.3-alpha2. Här genereraras det skärmdumpar från de mest använda webbläsarna. Man skriver in en URI som man vill testa och så skapar några distribuerade datorer skärmdumparna. Det tar några minuter och sedan börjar resultaten visas.

Detta är något jag väntat på att någon skulle finna en lösning till. Speciellt nu när övergången mellan IE6 och IE7 pågår. För ni vet ju att jag vart lite irriterad över att det inte går att ha båda versionerna installerade samtidigt på samma dator. Endast med inofficiella versioner går det att göra och enligt rapporter fungerar det inte speciellt bra. Microsoft's förslag att installera en virtuell dator endast för detta endamål känns lite omständig.

De webbläsare som stöds på Browsershots är:

# Linux: Dillo 0.8, Epiphany 2.14, Firebird 0.7, Firefox 1.0, Firefox 1.5, Firefox 2.0, Firefox 3.0, Flock 0.7, Galeon 2.0, Konqueror 3.5, Mozilla 1.7, Navigator 4.8, Opera 9.0, Phoenix 0.5, SeaMonkey 1.0

# Windows: MSIE 6.0

Nu saknas bara Safari så är tjänsten komplett. Eller sitter det någon redan där ute och jobbar på en Mac variant?

Uppdatering: Nu kan man även se skärmdumpar från Safari.

Här kan ni se bilder från vår sajt (om de finns kvar).

By Jesper Lind