Resharper - lika kul som Tetris

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/resharper-tetris.gif

Måste bara rekommendera Visual Studio-tillägget Resharper, ifall det är någon VS-kodare där ute som inte provat det ännu. Utan att gå in för djupare på vad det gör så kan man säga att det är som en slags automagiskt refaktionerings-verktyg.

Med detta kan till och med städa gammal kod vara roligt. Här äver ser ni en bild på de olika färgkoderna. De röda raderna betyder att referens saknas, och man hoppar till rätt ställe i koden genom att klicka på dem.

Finner det nästan lika kul som Tetris så det har definitivt gjort mig till en gladare kodare.

Men tänkt på att du behöver en relativt kraftfull dator med snabb processor, mycket ram och en snabb hårddisk, för att använda det, då det är väldigt resurskrävande.

Comments

Jag håller fullständigt med! Det bästa med Resharper är att det inte känns påtvingat utan den hjälper till lite i bakgrunden hela tiden utan att man tänker på det. Och poff - helt plötsligt har man blivit beroende!
Yep. Resharper är riktigt bra. Kan tipsa om lite fler addons som är riktigt sköna. GhostDoc, fixar till dokumentationen riktigt bra om man döper metoder, och parametrar logiskt. Code Style Enforcer, styr upp din kod enligt standarder (konfigurerbart) Electric Editing, styr upp whitespace i din kod (lite väl "hungrig" ibland men ny rad efter semikolon per automatik är något man vänjer sig vid och uppskattar väldigt fort...
Tack för alla de tipsen! Ska prova på så fort jag köpt en snabbare dator och installerat riktiga VS 2008. Kör Betan fortfarande så det är lite skakigt på min maskin.
tjo. jag skulle vilja ha en box på min blogg där jag har en fråga och sen två eller flera svarsalternativ. Vart hittar jag en sån?
Hej Zanna. Typ en omröstningsfunktion menar du? Jag är inte säker på var man kan få tag på såna faktiskt. Beror ju lite på vilken bloggmotor man använder. Verkar som du redan har en sån på din blogg. Fungerar den inte bra eller?
Aldrig provat detta, kodar väldigt mycket .NET apps i VS.. Ska kanske ta en titt på det! Tack för tipset!
kleverboi, radbrytning per automatik? Men om du inte vill ha det på ett visst ställe då? tex om du vill ha ett semi kolon i en sträng eller dylikt?