Paint.NET - gratis program för bildbehandling

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/paint-net.png

Laddade just hem Paint.NET och har provkört det lite snabbt. Verkar vara kanonbra. Det startar upp på typ en sekund och har en hel del funktionalitet när det gäller bildbehandling.

Jag har länge letat efter ett sådant här program för att använda till snabbare ändringar på bilder, och nu har jag funnit det. Tidigare har jag gjort all bildbehandling i Photoshop och det vet ju de flesta användare att det är ganska så segstartat.

Att programmet är helt gratis skadar ju inte heller. Det är släppt under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.5 Licens och C# kod på 133000 rader finns att ladda hem för den som är sugen.

(Tack Sovrat)

Comments

Bra att någon tog upp det här. Jag har anävnt det under flera månader nu och det är rent utmärkt! Hejja!
Går det att resiza bilder utan att tappa alldeles för mycket i kvalitet blir det här min nya favoritbildbehandlare.
Ja det var verkligen månadens tips. Fattar inte att jag har missat detta projekt tills nu. Är också väldigt intresserad av hur bra kvaliteten blir. Har själv försökt göra resize-funktioner på nätet med ASP.NET. Där brukar jag ha problem med röda nyanser av någon anledning. De blir flammiga ibland. Ska faktiskt ta och ladda upp den funktionen här ifall nån är intresserad. Se mitt nästa inlägg.
[…] Nu tänkte jag bjuda på en till mesta del hemmasnickrad klass för att ladda upp och förminska bilder till servern. […]
Bra program men hur gor man for att lagga ram runt bilden???
Hej Patrik. Visst är det ett bra program. Men dock ett tag sen jag använde det nu så kommer inte ihåg hur allt fungerade. Vet inte hur man gör ramar tyvärr.