Så länkar man in flash på MySpace

Myspace har blockat en del taggar för inmatning i sin presentation, bland annat "object". Men det går endå att länka in flash-kod på ens sida. Här under ser ni ett exempel. Byt bara ut länken till flash-filen till din egen fil och ändra även höjd och bredd.

<embed
allowScriptAccess="never"
src="http://www.codeodyssey.com/footprints/footprints.swf" quality=high pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash"
width="440"
height="700">
</embed>

Om ni vill se hur det blir, kan ni besöka myspace.com/clubfootprints, där koden ligger inlagd för tillfället.

Kollar man i källkoden på MySpace så ser man att koden blir lite omgjord. Detta är ju givetvis för att skydda sajten emot intrång av skadlig kod via flashmotorn. Myspace har ju haft en del problem med säkerheten den senare tiden, och en hel del användaruppgifter antas vara på vift.

Efter vi klistrat in kodsnutten ser den ut så här på Myspace-sidan:

<embed enableJSURL="false" enableHREF="false" saveEmbedTags="true" allowScriptAccess="never" allownetworking="internal" allowScriptAccess="never" allownetworking="internal" allowScriptAccess="never" allownetworking="internal" src="http://www.codeodyssey.com/footprints/footprints.swf" quality=high pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash"
width="440"
height="700">
</embed>

Som ni ser så upprepas vissa element, tror MySpace skripten lägger in den där koden varje gång man uppdaterar sidan.

Comments

Tack för skripten!
Eva: Kul att någon fick nytta av det, och tack för att du lämnade en kommentar. Det verkar som om MySpace har gjort om sin policy rätt nyligen, av vilka taggar man får posta på sin presentation. Koden ovan fungerar för tillfället, men det kan ju hända att de gör om det igen, ifall de upptäcker fler säkerhetsbrister.