Ny Internet Explorer Developer Toolbar-beta

Fick reda på genom Robert Folkessons blog att beta 3 av Internet Explorer Developer Toolbar finns att ladda hem. Nyheter i denna är:

  • validering av HTML, CSS, WAI och RSS-feeds
  • visning av bildstorlekar, filstorlekar och sökvägar
  • linjal för att mäta objekt på en sida, praktiskt för att kunna linjera saker mer exakt
  • rensa cachen för en enskild domän - mycket användbart när man vill vara säker på att man har senaste innehållet från just den sidan, men inte vill sopa bort allt annat i cachen

Jag lyckades till slut få igång den den men blev lite besviken på att man var tvungen att avinstallera beta 2 genom "Lägg till eller/ta bort program". En sån extra manöver kan man ju alltid leva med när det rör sig om beta-versioner. Om det fungerar...

Jag kunde inte avinstallera min förra beta pga att jag har städat bort installeraren. Den hade lagt sig i temporära internet filer (ingen bra plats för viktiga filer).

Efter en sökning hittade jag dock tråden om betan i IEBloggen att en del andra haft liknade problem. Genom denna hittade jag filerna till den gamla installeraren. Dessa finns på PlanetMirror, de jag behövde var iedevtbar.msi och IEDevToolBarSetup.msi. Efter att sen döpt om dem till iedevtbar[1].msi och IEDevToolBarSetup[1].msi för att matcha infon i min installering så kunde jag avinstallera den gamla betan. Hoppas att detta kan hjälpa andra som har liknande problem.

Provkörde just den nya betan av toolbaren och det ser riktigt bra ut. Nu börjar man verkligen ge Firefox en match på smidiga verktyg för utvecklare.