Packet Garden - visualiserar dina surfvanor som en planet

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/packet-garden.png

Packet Garden är något så coolt som en applikation för att visualisera den nätverkstrafik som sker på din dator. Data du laddar upp blir berg och nedladdad data representeras som dalgångar. Trafiken visar även vart på jorden trafiken skickas via genom geografiskt lokalisering. Plantor växer upp och för varje protokoll som används som 'HTTP plantor' och 'peer to peer plantor'.

Jag har testkört programmet lite och det är verkligen häftigt. När ens planet är uppbyggd kan man rulla runt på den med en liten boll och utforska planeten. Programmet är dock ganska resurskrävande och mitt grafikkort klarar inte riktigt av det. Efter några minuter på planeten så hänger sig programmet ofta. Men om du har en dator med mera kraft så kan det nog fungera bättre.

Mikrodatorn: Skapa en egen planet med hjälp av dina surfvanor