The Venice Project kommer att heta Joost

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/J_02blog_OTF_nav_info.jpg

Det droppade just in en post i min RSS-läsare från TechCrunch som säger sig avslöja lanseringsnamnet på den kommande nät-tv-tjänsten, som vi hittills känt till som The Venice Project.

På TechCrunch skrivs det att sajten tidigare var lösenordsskyddad, men att man kunde komma förbi inloggningsrutan genom att klicka på cancel-knappen flera gånger i följd. Nu har man dock öppnat sidan för allmänheten men själva tv-tjänsten är fortfarande i privat betatestning.

Det nya namnet verkar bli Joost och surfar man in på domänen möts man av ett meddelande som bekräftar faktumet.

Yesterday, we were The Venice Project. Today, we're Joost. Tomorrow, we're yours! Imagine having infinite choice, and TV that is truly interactive. TV anywhere, anytime... This is the year. Joost is coming.

Det har tidigare läckt ut en del skärmdumpar på nätet och därför är det väl ingen mening med att försöka hålla designen på användargränssnittet hemligt längre. Nu publicerar man egna skärmdumpar och uppmanar bloggare att använda dessa. "Go mad - use them on your blog today!" - som de uttrycker det.

Männen bakom projektet är Janus Friis och Niklas Zennström, som tidigare gett Skype och Kazaa till världen. Inga dåliga succéer har det blivit heller och därför kan man nog förvänta sig något alldeles extra från tjänsten Joost. Läs intervjun med Niklas på IDG om du vill veta mer om planerna.