Intrången fortsätter - senaste målet LO:s hemsida

Lars Olsson meddelar att LO:s hemsida blev hackad under nyårshelgen, och visar upp en skärmdump av det politiska meddelande som aktivisterna lämnade. "Under 2007 kommer LO att kämpa för att samma usla lön" skriver de och att "medlemsavgifterna kommer att gå till att smutskasta småföretagare".

Förövarna passar även på att gäcka Polisen och förklarar att de även låg bakom attacken mot SSU, tidigare i höstas.

Meddelandet är signerat av Pablin77 och är samma signatur som användes när SOS Alarm hackades för någon vecka sedan.

Uppdatering: Fel av mig. Pablin77 tros inte ligga bakom attacken. Dennes signatur nämndes bara i ett meddelandet "Pablin77, YOU SUCK!". Attacken mot LO signerades med "Vuxna Förbannade Hackare - Det slutar inte här".

Lite andra bloggares tankar: "Så här känns det att vara hackad" på Kulturbloggen.com, "En nyårsgåva till LO" från Högerkonspiration, Johan Sjölander: "Kan inte dessa hackare skaffa flickvän, eller nått...", Nina Unesi: "Ett hack i festen" och sist men inte minst - deep|ed: "Hack i festen - hål i huvudet".

Som en parantes kan man också notera hur en svensk mediabyrå community/diskussionforum, såg möjligheten till uppmärksamhet genom att iscensätta att deras hemsida blivit hackad. Detta gjordes som ett aprilskämt i maskopi med ett antal bloggar, bland annat Bisonblog.

Comments

Är du säker på att meddelandet är signerat av Pablin77? Det står ju "Pablin77, YOU SUCK!". Knappast något som denne Pablin77 själv skulle ha skrivit, eller?
Givetvis. Fel av mig, jag har ändrat i inlägget. Tack för att du påpekade detta.
Så lite så. Gillar din blogg, keep up the good work.
Bold.se är inte en mediabyrå utan ett community/diskussionforum. Just for the record.
Tack för förtydligandet, texten är uppdaterad. När jag läser detta nu så undrar jag varför jag blandade in den raden med den övriga nyheten, inte så relevant. Jag får lära mig att fokusera på en sak i sänder. Men nu fick jag i alla fall nöjet att gå in på Bold.se en sväng. Verkar vara en rolig community med ett intressant forum. Ska kika in där igen i framtiden.