Marknadsför dig på bloggportalerna

Ingen har väl missat bloggens intågande på webben. Nu poppar det även upp mängder av portaler där man kan marknasföra sin blogg. Vi testar några av dem.

Bloggtoppen.se
Först ut är Bloggtoppen.se. Registrering är lätt och man får sedan instruktioner om hur man ska gå vidare. Man får man klistra in lite kod i ens blogg för att statistik ska kunna registreras på deras hemsida. En bildlänk hamnar på ens blogg som ser ut som nedan. Sedan är det bara att vänta på att redaktionen på Bloggtoppen ska godkänna din blogg. Det kan ta några dar men de meddelar att de siktar på att godkänna bloggar inom 48 timmar.

Knuff.se
Härnäst tänkte jag prova på Knuff.se och har läst igenom hur man ska göra. Man måste ha ett RSS flöde i anknytning till sin blogg samt pinga Nyligen.se för att det ska indexeras.

Bloggkartan.se
Bloggkartan.se är en geografisk bloggportal som visar bloggar i Sverige kategoriserat efter områden. För att få med din blogg här ska man lägga in den på Nyligen.se och se till att den kommit upp i Knuff.se. Sedan ska man även länka från sin blogg till rätt område på bloggkartan. Jag har placerat min blogg i Göteborg och Majorna på bloggkartan.se. Du kan även se Bloggkartan.se som KML för Google Earth

BlogRanker
En till bloggportal som för tillfället erbjuder bloggar från USA, UK, Sverige och Kina.

Comments

Tackar för tipsen :)