Botanisera i Google's tjänster

Jag kommer här skriva om några ur den uppsjö av Googles tjänster som de erbjuder för det världsomspännande nätet.

Google Adwords
Med Adwords-tjänsten kan en annonsör köpa annonsplatser från Google. Dessa visas i till höger i Googles sökresultat som sponsrade länkar, eller på andra hemsidor som har en Adsense kampanj.
https://adwords.google.com/

Google Adsense
Med Adsense kan man välja att visa reklam på sin egen sida för andra företag. Man får betalt för hur många gånger annonserna visas samt hur många som klickar på dem. Dessa inkomster är enligt svensk lag beskattningsskyldiga och ska enligt denna diskussionen tas upp i din deklaration som "trafikstyrningsavgifter". https://www.google.com/adsense

Google Alerts
Få email skickade när någon söker på en viss term som man själv kan ange. http://www.google.com/alerts/

Google Analytics
Google Analytics är Googles gratistjänst för att se hur mycket besökartrafik man har på ens hemsida. Tyvärr tar det rätt lång till att få ett konto och man får räkna med några månaders väntetid.
http://www.google.com/analytics/

Google Earth
Google earth finns dels att ladda hem som applikation till PC och dels som sökfunktion på internet. Man kan se sateliltbilder över i stort sätt hela världen, kartor och även 3D byggnader för en del städer.
http://earth.google.com/

Google Moon
Liknade funktion som för Google Earth fast nu bilder från månen men väldigt begränsat.
http://moon.google.com/

Google Code Search
Med denna tjänst kan man söka efter programmeringskod. http://www.google.com/codesearch

Writely
Ett alternativ till Word fast på internet. Absolut inte lika komplett som Word i Microsoft Office men väldigt smidigt om tex två personer ska jobba på samma dokument. http://www.writely.com/