Blick över webben med grafer

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/industry-inbreeding.png

Hittade på SEO Blog, en länk till ett roligt SEO-verktyg som finns på Virante.com.

Verktyget som kallas Industry Inbreeding & Hub Finder, använder sig av Adobe SVG Viewer, för att rita upp grafer baserat på de nyckelord man anger. Graferna visar webbsidor som är på position 36 och uppåt på nyckelordet och även de inbördes länk-relationerna mellan webbplatserna.

Sådana här grafer har alltid fascinerat mig och vill gärna se fler liknande tjänster. Drömmen är ju att få en överblick över hela internet, men det är ju rätt komplicerat att få till.

Kommer ihåg när Johan som driver den hyllade bloggportalen Knuff.se, publicerade några grafer över den svenska Bloggosfären. Vore verkligen kul att se fler grafer baserade på data från Knuff, och hur coolt vore det inte med en fri programmerings-API, så man kunde leka med dessa data själv. Johan skriver numera på Johans blogg-blogg.