Om Firefox inte sparar lösenord i formulär

Okej, det här höll på att göra mig galen. Sedan jag installerade Firefox 2 så har den inte frågat mig om att spara några lösenord till några formulär. Tyckte jag försökt allt, rensat cookies, sett över inställningarna typ 100 gånger och sökt en hel del på nätet i ämnet.

Nu hittade jag lösningen som fick det att fungera i en tråd på mozillaZine's forum. Filen som sparar lösenorden hade blivit korrupt på något sätt. Genom att döpa om den så skapade programmet en ny fräsh fil och nu fungerar lösenorden igen.

Så här gör man för att döpa om den skadade filen
(Obs. detta rensar alla dina sparade lösenord)

1. Stäng ner Firefox
2. Gå till din Profile mapp, den ligger på ungefär denna sökvägen: C:\Documents and Settings\Mr User\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\jlk133.default
3. Döp om filen (signons.txt) till (signons.txt.saved)
4. Starta om Firefox

Comments

Tack! Tack! Tack!:) Jag höll också på bli vansinnig av irritation pga. Firefox som plötsligt inte sparade lösenord - din lösning funkade perfekt, snabbt och enkelt. Have a nice day! H
Skönt att det kunde hjälpa någon annan. Det är verkligen inte roligt och sitta hela dagarna och knappra in lösenord. Tack för kommentaren, det är bra att veta vilka inlägg som verkligen har hjälpt någon.
Ahhhhhh Tack. :)
Tackar för det tipset. Nu kan man åtminstone spara lösenorden igen. Men har du ett bra tips på hur man tar tillbaka dem som har försvunnit? Hände samma sak med uppdateringen till version 3.02.
@Urban: Nej det vet jag tyvärr inte hur man gör eller om det är möjligt. Ett tips kan väl vara att använda RoboForm (http://www.roboform.com/se/) eller liknande för att ha reda på lösenorden och inloggningar. I detta finns det nog möjligheter att spara inställningarna till hårddisken på ett bra sätt. Har dock inte provat själv utan bara läst om det.
Jag har nyss installerat om Firefox, så för mig finns det ingen signons.txt fil i den där "C:\Documents and Settings\Jimmy\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\oegwb4wt.default" mappen... Vad ska man göra då då?
Hej Jimmy, Inte säker faktiskt, menar du att det inte funkar för dig att spara lösen när du precis installerat Firefox?
Ja, jag har nyss installerat om FF och i "C:\Documents and Settings\Jimmy\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\oegwb4wt.default" mappen finns ingen signons.txt fil, bara en signons.sqlite fil... : /

jag kan verkligen inte hitta mappen.. jag har letat överallt.. jag har vista, om det gör någon skillnad? hjälp :(