Flash - som man bäddar får man ligga

Det har nyligen blivit krångligare att embedda flash i sina projekt. I alla fall om man vill följa webbstandarder och få det att funka i alla webbläsare.

En käpp i hjulet var Eolas stämning mot Microsoft som ledde till att mjukvarujätten beslutade sig för att ta bort viss funktionalitet ur IE. Som tur var gick det att hacka runt det och vi har skrivit om en lösning hur man fixar autostart på ActiveX-objekt tidigare.

En annan gång råkade vi i trubbel när vi på den här bloggen hade en flash-fil som vägrade att validera som XHTML. Då sökte vi hjälp hos en artikel hos suveräna "A List Apart".

Nu har samma sajt (AAL) skrivit en uppföljare med ny genomgång av flash-trasslet. Har inte läst hela men man diskuterar bland annat taggarna embed och object plats ibland webbstandarderna. Denna kommer jag återvända till nästa gång jag känner för att försöka använda flash och samtidigt ha en XHTML-kompatibel hemsida.

Uppdatering: Tyckte jag läst nåt annat om det här nyligen, Robert Nymans inlägg om XHTML med Flash är något att kolla vidare på.

Comments

This is really great and very informative post.

hp printer helpline number epson printer helpline number

Thanks for the great post.

Renewable Solar Energy in Agra

Good Post.. On one hand where Lexmark Printer gives you a smooth working experience on the other it starts showing issues. To correct all of them by your own contact us at Lexmark Printer Support Number UK and get experts advice for that. If you need technical support for antivirus get in touch with Dell Printer Contact Number UK, Epson Printer Contact Number UK, Brother Printer Contact Number UK

To sort out all technical errors connected to Adobe, then you can call at Adobe Helpline Number UK and get the quality support.

If you get stuck in the middle of your work or get error then contact us on Adobe Help Number UK.

Please fill out all the fields.

*
*