Söker du oss på Google så får du mer reklam

Japp nu är det dag att stäppa upp the Adsense-game en nivå och så kanske vi kan tjäna några extra korvören. Problemet är ju bara det att du vår vanliga läsare är en tech geek som slutade att klicka på annonser nån gång runt 2001. Så det är ju inte så stor idé att visa mer reklam än det lilla vi haft i högerspalten.

Istället gör vi nu så att vi bara vi visar en stor banner längst upp på de som söker via Google. Så vi får nån nytta av förstaplasten vi har på "vinterkläder", alla som ska in och förstå hur de använder visningsprogram för bilder och fax eller hitta sina lösenord till Geni.com. Dessa tre sökningar utgör den större delen av trafiken på sajten vilket är rätt sjukt när det inte direkt är huvudämnen vi skriver om. Eftersom dessa besökare bara stannar här i genomsnitt 40 sekunder så känns det som man lika gärna kan blaffa upp en banner.

Här under är min väldigt enkla kodrad för att genomföra detta. Den är inte så speciellt genomtänkt så går säkert att förbättra. Bara kollar ifall referer innehåller "google." och att den inte kommer från Google Reader. Vill du läsa något mer avancerat så kolla in Parse Google Search Query på Dot Net Peris som visar hur man kan få fram söktermer.

<%string referrer = (HttpContext.Current.Request.UrlReferrer != null) ? HttpContext.Current.Request.UrlReferrer.ToString():string.Empty;
if (referrer.IndexOf("google.") != -1 && referrer.IndexOf("reader") == -1){%>
<!--Your Adsense Code here-->
<%}%>

Gör du nåt likande på din blogg? Skulle vara intressant att höra om andra tips på ämnet.

Comments

Det är helt klart en intressant metod som jag förmodligen kommer använda mig. Visst är det viktigt att konvertera besökare, men förmodligen skulle man tjäna så otroligt mycket mer genom att prestera en design för återkommande besökare och en design om besökaren kommer genom Google.

Frågan är hur Google reagerar på det hela, med tanke på att man inte får visa annat innehåll för sökmotorerna. Rör det sig enbart om reklam så spelar det kanske inte så stor roll.

Jag tänkte lägga in nåt liknande på Whoa nångång. Fast koden som jag har hemma nu vågar jag inte deploya, ska ta tag i det imorn ;)

@Stefan: Jo det är ett intressant idé att basera innehållet på vart besökaren kommer ifrån. Om man får ut själva söksträngen från google-sökningen så kan man ju matcha mot sitt eget innehåll och presentera resultat som är mer lockande för besökaren. Tror inte det är något som Google har något emot.

@Ola: Kul. Skriv gärna en kommentar om det när du har satt igång det på Whoa, skulle vara kul att se hur det funkar.

Eller så kan du ju posta en artikel på en av dina mängder av bloggar ;) Codepolice var ny för mig, roligt att hitta den. Ska läsa igenom nån dag och har prenumenerat.

@Stefan, det är ruggigt "lagligt" att göra så. Google policy är menad för att du inte ska visa ett innehåll för spindeln (som den indexerar) för att sedan visa ett annat för besökaren som anländer.

(nu är det inte så vanligt, men det fanns ett par siter som körde med en super-preppad "spinderlvariant", modell bara nyckelord - helt oläsligt för människor för att få bra SERP, och en som "mänskliga" besökare)

Great ideas for advertising from Google! Thanks for providing such kind of information.

http://www.janbaskdigitaldesign.com

I wish to get some more updates form you soon.

epson printer helpline number

Great ideas for advertising from Google! Thanks for providing such kind of information.thanks for shearing. http://www.onlinepromotionuae.ae

Thanks a lot for your guidance and sharing information.

eCommerce Web Development Company

Great information shared here. Thanks.

epson printer helpline number

Great post! Thanks for sharing...

Clean Energy in Agra

Thanks for providing a such kind of information.thanks ......... www.andamandiscover.com"> www.andamandiscover.comlink text

Thank You Support for you post.. Printer has come up as one of the most needed devices at our work place and home. Almost all of you use it at least once in a day and face problems like black printing or paper jam. These are some common problems and easy to correct but need proper assistance. To seek assistance for this type of common issues on your printer contact Canon Printer Support number UK.

Thank a lot for this post that was very interesting. Using antivirus can be a common thing for every computer user but facing issues in it is not common. If you get to face issue in Microsoft Antivirus you get it resolved by calling Microsoft Antivirus support number UK.

The topic here i found was really effective to the topic which i was researching for a long time.Avast Customer Care Number UK

Nice post, When if you can get complete computer technical support so consult at the HP technical support team is there for you. Just uses the HP Help Number UK toll free 0800-098-8371

We provide the technical Support For Avast Antivirus and more Help you can call now toll free number 0800-098-8371 or you can touch with Avast customer Care Number UK Avast Phone Number UK Avast Support Number UK Avast Contact Number UK

Hi, Thanks for the sharing nice posting with us. i’m really impressed. Phone number for AVG customer service

want technical Support For Avast Call Avast Help Number UK | Avast Support UK | Avast Helpline Number UK | Avast UK Support

The system works slowly or system just unable to remove to previous antivirus after its installation is the issue that you can resolve by dialing 0800-098-8371 UK. The expert technicians are ready to sort out the issues. More help you can touch with McAfee Help Number UK McAfee Helpline Number UK McAfee Customer Care Number UK

very very nice article, thanks for the sharing with us. HP Customer Service Number

Hey What a helpful post. Thank you for sharing. We Provide the best technical support for Avast Antivirus

nice post dear .........I really love this type post .......... Quicken technical support

Quicken customer helpline numbert

Very Very nice post. its a very useful and outstanding article. Thanks for that.

Hi, very nice post... Dell Printer Support

very very nice article, thanks for the sharing with us

way to describe the topic is great. Thanks for sharing

nice post.. Windows Support

Call @ 0808-178-2624 Hotmail Phone Number UK for tech support.

Stunning post. I really like your post. Thanks for sharing. Get the best tech support service for Microsoft, feel free to call at Microsoft Help Number UK anytime.

some times many peoples need help regarding antivirus problems , so you can call us visit us, Call HP Helpline UK @ 0800-014-8570 to get complete technical support for your HP Printers in UK. We are the only service provider who provides services 24/7 hours toll free with sure satisfaction, So call us at Printer support number UK any time.

Please fill out all the fields.

*
*