Bloggdvala råder men snart vaknar vi igen

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/sleeping-statue.jpg

Här på Code Odyssey har det inte hänt så mycket den senaste tiden p g a av några olika skäl. Framförall så har min egenutvecklade bloggmotor blivit något föråldrad och det är därför inte så kul att blogga här som det borde vara. Helt galet att den fortfarande körs på en Access-databas för att nämna en teknisk detalj.

Men nu är det dags att göra något åt detta och jag kommer under början av år 2009 försöka att importera all data till ett nyare system som vi har jobbat med. Vi kör en första version av detta på Nodestar om någon vill ha en förhandsgranskning. 

Vi kommer även att använda det nya ramverket ASP.NET MVC som enligt Scott Guthrie kommer att släppas som release candidate i januari. Fördelarna är många och jag gillar verkligen att man får total kontroll över hur html rendereras. En bra routingmodell finnns inbyggd och äntligen kommer det bli användarvänliga url:er. Något jag viljat ha länge

Vi har även fått en sponsringspartner som kommer stå för driften av bloggen, så det är riktigt roligt. Mer info om detta längre fram.

Nu ska jag läsa artikeln How to Restart a Dead or Dormant Blog för att få lite inspiration till om hur man kickar igång en blogg i dvala.

Så länge kan jag tipsa om ett besök på Martin Söderlunds blogg där det skrivs mycket flitigare.

Gott nytt år!

Bliden ovan på den sovanade statyn är lånad av användaren Trapac på Flickr. 

Comments

Synd att du pausar bloggandet, men jag förstår dig. Ser fram mot när du får mer inspiration! Och tack för länken :) Gott nytt 2009!
Tack för din uppmuntran. Återkomst kan komma snabbare än jag först tänkt... Har redan importerat all data till ny databas. Är rätt peppad på att börja blogga här igen. Gillar din nya blogg, har vart massor intressant där. Gott nytt år! PS. Måste komma ihåg att importera de här kommentarerna. Eventuellt stänga av kommentarsfunktionen här tills jag öppnar nya.

thanks for shearing website .it is very amazing.thank you. http://www.onlinepromotionuae.ae

thanks for sharing a nice posting with us......... www.andamandiscover.com"> www.andamandiscover.comlink text

Thanks for sharing a great information......... http://onlinepromotionhouse.com"> http://onlinepromotionhouse.comlink text

Nice Post, No matter what the problem in printer we at Canon Printer Support Number UK are ready to help you out with the easiest solution for all the issues. Contact us at our toll free number 0800-098-8371 and get your problem resolved.

Hii, Thanks for the sharing nice posting with us. i’m really impressed. Kaspersky support number

we are offered new latest support for epson printer support number. epson helpline

Today I learned a lot from your website. thank you epson support number

good post. i really like it.

nice thought

Please fill out all the fields.

*
*