Code Odyssey - Nästa kapitel

Ja då kör vi igång igen och nu på ny bloggmotor och ny fin design. Borde skriva ett långt och bra inlägg om bloggens utveckling hittills och allt det där, men orkar inte nu. Det har vart en lång natt med att brottas med de sista detaljerna inför lanseringen.

Vill passa på att tacka alla som vart inblandade i utveckligen av bloggmotorn. Erik, Johan (Har gjort designen ni ser nu), Glenn, Carl och Andreas. Kul att man har några galningar med sig som fortfarande känner för att bygga sin egen bloggmotor i dessa dagar då Wordpress regerar. Om ni är intresserade att använda bloggmotorn så ber vi er att kontakta oss genom Nodestar, där vi tar emot beställningar. Våren börjar bli fullbokad med för oss men vi kanske vi kan klämma in något projekt till om du är riktigt sugen.

För bloggen Code Odyssey så kommer vi fortsätta i samma spår och skriva om allt möjligt som är relaterat till webbutveckling, användarvänlighet, design, css, asp.net, c#, skriptbibliotek som jQuery med mera.

Det kommer nog även bli en hel del ASP.NET MVC också eftersom vi har jobbat med den plattformen under cirka sex månader och börjar få grepp på den. Den nya bloggmotorn är byggd på detta ramverk och det har varit en fröjd. Äntligen har vi användarvänliga url:er, snygg html-kod utan massa viewstate-bös och konstiga server-id. Bara ren html-kärlek.

Bloggen tänker vi förbättra successivt och lägga på nya funktioner. Bland annat göra om etiketterna till ett moln, lägga till Open-ID för kommentarerna, formattera kodexempel med färger för syntax och andra finesser. Givetvis kommer vi blogga om det under tiden så ni också kan få hjälp med hur man gör.

Så nu får det räcka på detta inlägget. Måste bara se hur RSS:en blir när jag postar. Den finns förresten på en ny adress, så prenumenera gärna på den. Den gamla ska fortfarande fungera.

Kommentera gärna så vi ser hur det fungerar och kom med input om vad ni tycker om förändringarna.

Comments

Riktigt kul och bra jobbat! Ser fram mot nya bloggposter här, gärna relaterade till .NET MVC och lite om hur ni gjorde för att bygga denna blogg ;)

RSS:en uppdaterad!

Verkar som att gamla posters kommentarer blir avklipta (truncerade)? Ett ex här http://codeodyssey.se/arkiv/2007/6/22/virtuellt-rss-flode-med-net

Det ser snyggt ut!

Tack alla och speciellt till dig JonW som märkte att kommentarerna hade blivit avklippta. Det berodde på att det XSS-skydd som vi lagt in som strippade bort kod. Den förutsätter att kommentarerna är strukturerad html annars så tar den bort det den anser osäkert. Allt sparas dock i databasen, det är bara när vi presenterar input från användarna som vi gör XSS-kollen.

Nu har jag stängt av det skyddet på alla äldre kommentarer så det bör visas okej.

Please fill out all the fields.

*
*