Photosynth - supercool och nu öppen för allmänheten

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/tree-photosynth.jpg

Det var nära två år sen Microsoft visade upp demos på sin fototeknik Photosynth, som skapar 3D-miljöer från foton. Sen dess har den blivit väldigt hypad och bland annat används i ett avsnitt av den amerikanska tv-serien CSI.

Idag så släppte de äntligen tjänsten för allmänheten och man kan nu skapa ett konto där det går att ladda upp 20 MB bilder. Under dagen har tjänsten varit väldigt överbelastad och det gick inte ens att nå sidan för mig förrän nu på natten. I bloggen skriver de om hur hela sajten krashade av all trafik.

För tillfället går tjänsten bara att använda med Internet Explorer och Microsoft meddelar att det inte går att köra på Mac. Teamet bakom viritualiseringsmotorn VMware Fusion bevisade dock under dagen att de har fel och det kan jag också bekräffa.

Man behöver ha ett MS-passportkonto när man anmäler sig och processen gick snabbt och lätt. Testkörde en synth som ni kan se en screenshot på här ovan. Det är nästa omöjligt att visa hur det fungerar på en vanlig bild hur häftigt det är, så jag rekommenderar att ni besöker sajten själva för att verkligen se vad det handlar om. Bilderna man laddar upp fogas alltså tillsammans där de överlappar och programmet bygger upp en 3D-modell på det man fotat. Man kan sedan flyga runt i modellen med hjälp av tangenterna som i ett "first-person-shooter"-spel eller arrangera dem sida vid sida och annat skoj. Ett slagt superpanorama kan man säga.

Det gäller att alla bilderna i sin samling hänger ihop med tillräckligt många detaljer för att tjänsten ska kunna skapa en fullständig sammanfogning. I mitt fall så blev de tre fristående "öar" av bilder och den kunde bara sammanfoga samlingen till 56%. Jag använde bilder på ett träd och den fattade inte riktigt att jag hade bilder från olika håll av samma objekt. Men ändå är resultatet förbluffande häftigt – även när jag bara slängde upp den första grupp bilder jag hade i fotoalbumet. Tänk då vad man kan skapa om man lägger ner lite jobb på att förbereda bilderna och ta foton särskilt för detta ändamål.

Många har trott att själva processen att skapa 3D-miljöerna skulle ta väldigt lång tid, men jag tyckte det gick väldigt snabbt med de bilder jag testkörde med. Det som tog tid var själva uppladdningen till sajten och det kan man ju förstå, speciellt eftersom jag hade med några tunga rackare i mappen.

Photosynth är verkligen en höjdartjänst som jag vet att jag kommer ha mycket kul med. Riktigt roligt att den äntligen är igång.

Comments

@Glenn: Vackert! Vad bra det blev när man gjorde en riktigt panorama.

Photosynth is great tool by Microsoft.

http://www.janbaskdigitaldesign.com

Photosynth is really a höjdartjänst I know I will have a lot of fun with. Funny that it is finally started.

Norton antivirus support Number

AVG antivirus support Number

mcafee antivirus support Number

thanks for this post . http://www.onlinepromotionuae.ae

Thanks for a quality post…….

eCommerce Web Designing Company

Thanks for the great info.

Epson Printer Support Number

Thanks for sharing great info with us.

HP Printer Support Number Epson Printer Support Number

Excellent post. Thank you

Just Businesses

Very informative post. Thanks

Clean & Renewable Energy in Agra

thanks for sharing a good information with us and Photosynth is great tool by Microsoft. www.andamandiscover.com"> www.andamandiscover.comlink text

Such a very useful article. Very interesting to read this article.I would like to thank you for the efforts. Avast Helpline Number UK

Great post thank you for sharing.When you face some issue with your HP Computer then contact technicians at HP Phone Number UK 0800-098-8371 toll free.

Want Microsoft Support Call Microsoft Helpline Number UK toll free number for UK customers.

In what most inaccessible point will you feel when you are endeavoring to login to your Hotmail account however the framework rejects your summon? You will get tricky for quite a while, right. Motivation behind assurance, you don't need to push any more as you have an affiliation called as Hotmail Services UK @800-098-8354 where you can get your issue settled by the specific virtuosos.

Like all other products Microsoft antivirus is too gaining popularity among-st users and similarly they are facing tech issues too. In case you are too facing such issue in MS antivirus installed in your device then contact tech experts at Microsoft Antivirus Support Number UK and get the solution for that.

super cool post. Thanks for sharing:

Business Networking Portal

yes man, its a very useful article. i tried it on my sites. its work. thank you so much Call 0800-090-3224 for Samsung Support in the UK, Our well expert technicians are here to help for our valuable Samsung Printer Support, Samsung Printer customer Support, Samsung customer care, Samsung Help desk Number.

Hi, Thanks for the sharing nice posting with us. i’m really impressed. Norton Help Number

Very Very nice post. its a very useful and outstanding article. Thanks for that. Dell printer support

this is outstanding and great post! i really like it. thank you so much. kaspersky support number

Today I learned a lot from your website. thank you,

Microsoft Support Number

Today I learned a lot from your website. thank you Samsung Support

very very nice posting..

Hp printer support number

Hp printer support

Such a very useful post.

Microsoft Contact Number UK

Thanks for this amazing web page, i like it Windows 10 Support

Thanks for this awesome web page, i like it. Facing issues in printers? Need help or support for major brands like HP, Canon, Epson, Brother, Lexmark, etc. Call toll free number 1-844-653-7999 now for help. samsung printer support

Thanks to share informtion with us. I am also sharing a link to get instant help in fixing the tech issue of your Linksys Router Help Number UK at 0800-090-3240

Get Kaspersky antivirus customer care support services via toll free phone number (0-800-368-7760) or chat for installation, uninstall, renew, product key activation & upgrade technical help. Bitdefender Installation

For resolution of technical faults related to AVG connect to AVG technicians by dialing Avg Support Number UK for best and accurate technical assistance. More help Visit here Avg contact number UK, Avg help number uk

hi this post really awesome. Canon Helpline Number UK

Such a great post red ball. I am glad to be here and read this wonderful post bouncing balls.

Please fill out all the fields.

*
*