ISAPI Rewrite 3 på Bineros servrar

Vi har börjat testa lite smått på några webbsajter att använda ISAPI-modulen som finns installerad hos Binero och det fungerar ganska bra. Vi har till och med fått igång ett första MVC-projekt på .NET 3.5. Riktigt kul med ett webbhotell som är framåt och förstår vilken teknik vi utvecklare vill ha.

Det tog lite tid att lista ut hur man fick igång det eftersom Bineros förklaring av Rewrite 3 inte är så utförlig. De har manualen på deras sajt så där kan man lära sig lite (funkar dock inte med Firefox 3). Helicon Tech som ligger bakom modulen rekommenderas också.

Mest hjälp för att få igång det hade jag av av några trådar på Aspsidan och webForum.

Något att tänka på är att de ändringar man gör i Script Mappings i Bineros kontrollpanel tar ett tag innan de slår igenom. Kommer ihåg den första kvällen då jag kämpade med det in på småtimmarna men hade ingen lycka. Provade mängder av olika konfigurationer och gav sist upp och bara lämnade det. Nästa morgon när jag laddade upp sidan så bara det fungerade!

Så nu ska jag förklara det jag kommit på hittills.

Det första man måste göra är att lägga till en *-mappning enligt följande.

Filetype: *
Executable: Aspnet2
is wildcard: false
is script engine: false
verify that file exists: false

När du ändå är där kan du även lägga till .asax eftersom Binero verkar ha glömt det i standardinställningen. Se bilden för exempel på de två inställningarna längst ner.

 

Sen är det dags att knåpa ihop en httpd.ini (uppdatering: filen ska ha namnet .htaccess och inget annat) som styr hur ISAPI Rewrite 3 ska uppföra sig. Här under ser ni våran som fungerar fint om man vill ta bort .aspx ändelserna. Jag har dock inte lyckats att exkludera vissa mappar, så om någon kan se vad det är för fel på sista raden som ska blocka mappen "MappSomInteSkaOmskrivas" så uppskattar jag tips. Uppdatering: Denna rad måste ju givetvis ligga överst för att de andra reglerna ska ignoreras. Har nu uppdaterat skriptet som det ska se ut och då funkar det mycket bättre.

# Helicon ISAPI_Rewrite configuration file
# Version 3.1.0.34

RewriteEngine on

#Exclude folder
RewriteRule /(?!(?:Images|Css|MappSomInteSkaOmskrivas)/.*).* - [L]

#Redirect extension requests to avoid duplicate content
RewriteRule ^([^?]+)\.aspx$ $1 [NC,R=301]

#Internally add extensions to request
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}.aspx -f
RewriteRule (.*) $1.aspx

Comments

Tack för inlägget! Kommer själv att inom en snar framtid konfigurera ISAPI Rewrite för mitt Binero-konto. Kör den här bloggen på Binero med?
@Martin: Låter bra, hoppas du kan ha någon nytta av informationen här. Kan inte lova att alla inställningar är precis rätt eftersom jag är nybörjaren på ISAPI. Nej denna bloggen körs inte på Binero än utan ligger fortfarande hos Web10, men det kan nog bli aktuellt med ett byte när jag får tid att utveckla den.

Tack för hjälpen. Har stångat huvudet i timmar nu för att klura ut hur jag ska bli av med .aspx ändelserna. Nu ska man bara klura ut hur man ska få OSet att acceptera att filen saknar namn.... :)