Emailkonton till 100 ambassader publiceras

Inloggningsuppgifter till 100 ambassaders emailkonton har publicerats på nätet av en (modig) svensk säkerhetskonsult vid namn Dan Egerstad. DN och Computer Sweden skriver mer och har intervjuat honom. Den kommer nog inte dröja länge innan resten av världen snappar upp denna nyhet. Computer Sweden har vart smarta och även skrivit artikeln på engelska (nog första gången jag ser detta på IDG-nätverket). Den kommer nog bli rätt friskt länkad under morgondagen.

Han meddelar att han kommit över denna information genom en säkerhets-labb han gjorde för ett tag sen. Sedan dess har han funderat på vad han skulle göra med den, och beslutade sig till sist för att publicera den publikt och meddela media.

Klokt eller ej får framtiden utvisa men man kan förstå problemet han brottats med. Att kontakta alla 100 ambassader skulle väldigt tidskrävande och det skulle nog kunnas tas emot på fel sätt av myndigheterna. Att överlämna uppgifterna till Säpo vore ett spioneribrott.

Läs själva hans meddelande på bloggen där uppgifterna publicerats, Deranged Security.

Förhoppning om säkrare e-postsystem

Förhoppningsvis kan något gott komma ur detta, det är ju uppenbart att vi behöver säkrare e-postsystem. Än så finns inga uppgifter på hur informationen har läckt och det är det nog många som vill ha svar på.

Första problemet med nuvarande email-system är att man kan skicka mail från vilken adress som helst, med lite programmeringskunskaper. Spam hade varit mycket svårare att skicka ifall detta inte var fallet.

Att det nu visar sig finnas brister, som gör att man kan komma över inloggningsuppgifter och läsa epost, borde sätta igång en utveckling mot säkrare system. Låt oss hoppas på det i alla fall.

Uppdateringar

(2007-08-31) Indiska tidningar har loggat in på e-postkonton för den indiska ambassaden i Kina med hjälp av inloggningsuppgifterna som läckt ut. Dessa har sedan publicerats på deras nätupplaga,som innehåller bland annat lista på inköp gjorda av det indiska försvaret

(2007-09-07) Amerikanska lagstiftare beslutar att stänga ner DEranged Security's hemsida. Sidan är nu återställd, på annan hosting kan man anta. Den enda effekten av nedtagandet är att alla intressanta kommentarer är borta. Iran har där emot visat på större förståelse till avslöjandet av säkerhetsbristerna och Dan tackar dem för detta.

Comments

thanks for sharing nice post with us. http://www.onlinepromotionuae.ae

Thanks for your time very much for this reliable and wonderful guidance.

eCommerce Web Development Company in Washington DC

Great Post! Thanks for sharing.

Dental Clinic in Gurgaon

Posted article is very informative. Thanks for sharing.

hp printer helpline number

epson printer helpline number

thanks for sharing a good article,.............. Andaman Tour Packages

good article. Web Promotion Company in Delhi

You will get to see many teams who offer you support for Canon Printer issues but few are genuine who will resolve your issues in a while. We are one of those who are always ready to provide you support and to seek assistance from our experts call at Canon Printer Contact number UK. 0800-098-8356

Some issues like troubleshoot problems while sending or receiving Emails are issues that needs extra care to get resolved. These issues are can’t be resolved by a common user although if he/she can try hands in solving the issue but few get succeeded in the task. There is solution of each of these issues but you need to know the trick to handle it and to get the trick you need to contact experts at Hotmail Help Number UK.

Great post, if you want quick support for acer computer issues then you just contact our toll free 0800-098-8371 Acer Contact Number UK.

Avast is a name that is enough to get surety for the security of our device. It is proved that this antivirus is the best for protecting our devices from virus but similarly it shows technical hindrances. In case you face any sort of tech issue in Avast contact tech experts at Avast Support Number UK.

antivirus securities provide you online help for avg antivirus. just call (+1)-800-893-3176 Avg Support Number

this is outstanding and great post! i really like it. thank you so much. Dial toll-free|0800-090-3288|for any problem in email setting server, mail setting, system configuration or any help regarding tech support. talk talk support virgin media support bt broadband support bt broadband support

Nice Post

Norton Phone number UK

Hi, Thanks for the sharing nice posting with us. i’m really impressed.

Need help related to AVG antivirus tech issues then you can easily get an expert help at AVG contact number UK and get the corrected solution of antivirus issues.

this is outstanding and great post! i really like it. thank you so much. support for Belkin routers click here...

Hey. Great Post. Thank you for sharing.. Microsoft Support Number UK Microsoft Help Number UK

Today I learned a lot from your website. thank you for this article to know about it.

Conon printer support

Want to correct technical issues of Norton antivirus as quick as possible then call us at Norton Customer Care Number UK and get the solved solution of antivirus issues as quick as possible.

How to remove technical complex issues of Norton antivirus? If you want to get the answer of this issue then consult our tech expert at Norton Helpline Number UK and get the suggested solution within few minutes.

Superb post. Many thanks for discussing valuable content material. No doubt each one of these tips are extremely much ideal for bloggers. i think it’s very helpful for every parson. nice post. Dell Printer Support Number UK Dell Printer Helpline Number UK

Very interesting post. Thank you for sharing. McAfee Support Number UK McAfee Contact Number UK

this is outstanding and great post! i really like it. thank you so much.

ms office key update

Thanks for this awesome web page,i’m really impressed.

norton support number norton support norton help

thanks for share midblowing post i like it so much... Lenovo Support Number

thanks for this awesome web page, i like it kaspersky installation

Nice One Post. http://printer-support-number.org/

Please fill out all the fields.

*
*