Om det var roligare – hade jag städat skrivbordet oftare

När folk ser mitt skrivbord på min laptop får de ofta en chock pga hur överfullt och med filer det är. För ett tag sen såg det nästan så här illa ut. Killen som har skrivbordet i länken har som idé, att han vill ta vara på allt utrymme. Han tänker så att om jag fyller allt tomt utrymme, med så mycket grejer det bara går, så har han allt han behöver inom så kort räckvidd som möjligt.

Skälet till att mitt skrivbord har varit så hopplöst överbelagt, är inte det samma som hans, utan jag inser att det skulle vara lättare att jobba om jag hade bättre ordning på inkommande filer. Jag använder det som en slags dumpplats för filer som jag tar emot på mail och chattklienter. Och känner oftast inget behov att städa, tills det har gått över styr..

Nu har jag inspirerats av Coding Horror's "Discipline Makes Strong Developers" så har jag bestämt att det är dags för en ny regim. Ordning och reda på skrivbord, mail och källkod i projekten. Eftersom jag precis har installerat om XP, så är detta ett gyllende tillfälle att börja hålla bättre ordning.

Hur skulle det kunna bli roligare?

Ända sen jag såg Bumptop för första gången, insåg jag att om jag hade ett liknade interface på skrivbordet, så skulle det vara mycket roligare att hålla ordning. Missa inte det lustiga parodin som nån lagt upp på YouTube, som visar hur Bumptop skulle se ut om man använde det i verkliga livet.

En annan som gillade idéen är Doug Mccune och jobbar på att skapa samma slags UI med Flash/Flex/AIR/Actionscript Physics Engine och PaperVision 3D. Han kallar sin implementation tileUI och har redan ett enkelt demo som man kan prova på. Intressant är även att se filmen på hans blogg, där han har dokumenterat utvecklingen av projektet.

Städa upp webbplatser

(Några dar senare:) Inlägget handlade i första hand om att städa på sin lokala dator, men vill tipsa om en länk på ungefär samma ämne. Backend Media ger bra råd till hur man kan se över sin webbplats, och städa bort gamla sidor som inte är så välbesökta. Bra läsning.

Comments

Jag tycker det är intressant detta. Vad är det vissa säger - ordning är för idioter, mästaren behärskar kaos? Isf skulle jag vara en idiot som har minutiös ordning i min dator. Skrivbordet är enbart en visuellt tilltalande bild, alltså en snygg skärmbakgrund utan några ikoner på. Ibland har jag Vistas sidebar uppe för att se vad det är för väder och temperatur. Vad gäller temporära filer får de ligga i en mapp direkt under mina dokument, typ _desktop. Övrigt - snyggt uppdelat vad gäller dokument, foton, musik, filmer med mera, med mera. Vista gör sitt till för att hålla upp strukturen. Jag tror att det som gör att man blir effektivast av är bäst. Jag har inte riktigt hittat min väg än, men det kommer med tiden.
Intressant ordspråk, det hade jag inte hört innan. Det låter trevligt att du upplever Vista som ett operativsystem so m gör det lättare att hålla ordning på filerna med. En av problemen på XP är att filhanteraren är lite omständig. Gillar OS X bättre där man kan hålla en fil över en mapp så den öppnas upp, och man kan stega sig in i undermapparna. Ser fram emot att köra Vista och har en box med Ultimate här, men har ingen tillräckligt bra dator än. Funderar på vad jag ska köpa för laptop men kan inte bestämma mig.
Om du hade sett vissa medelåldersdamer i universitetsvärldens skrivbord så hade du tyckt ditt skrivbord var tomt.
Hehe, alltid finns det nån som är värre.

Thanks for sharing nice information.

http://www.janbaskdigitaldesign.com/

Thanks for provide nice information. http://www.onlinepromotionuae.ae

Thanks for this wonderful article. Keep sharing good content.

eCommerce Web Designing Company

Thanks for sharing nice information with us.

Epson Printer Support Number

Very informative post. Thanks

Clean & Renewable Energy in Agra

If you had seen some middle-aged ladies in the university world in desk so you had enjoyed your desk was empty .............. Web Promotion Company in Delhi

Nice post. Are you worried about your Lenovo Laptop problem then no need to worried Lenovo technical experts solve your all problem by one call +44-800-098-8371 toll free Lenovo Helpline NUmber UK.

Nice Post Want Online Support For Your Apple Laptop or Notebook Just Dial Apple Support Number UK 0800-098-8352 And Macbook Support UK

Nice post. I think it’s very helpful for every parson. Adobe Support Number UK

Hi.. Very interesting Article. The way you have shown everything is assignment helper simply great. Thank you so much for entertaining us for so long.

Great post full of useful tips. Hp Printer Helpline

Superb post. Many thanks for discussing valuable content material. No doubt each one of these tips are extremely much ideal for bloggers. i think it’s very helpful for every parson. nice post. Norton Phone Number UK Norton Contact Number UK

number.co.uk/adobe-support.php">Adobe Support Number UK and Adobe Support Number UK to get quick and satisfied solution.

Very informative post. Thanks.... Brother Printer Help Number UK

Nice Blog! Thanks for sharing nice information with us. This Blog is very helpful for Software customer. If you are getting any technical issues…Read More

nice post thanks for sharing. https://en.gravatar.com/ciscoroutersupport1

aweosme post thanks for sharing. google support

Things Are Very Open And Intensely Clear Explanation Of Issues. Was Truly Information. Your Website Is Very Beneficial.

Thanks A Lot For The Post. It Has Helped Me Get Some Nice Ideas. I Hope I Will See Some Really Good Result Soon.

Thanks for always keeping the updates. Visit us back at http://casinohex.co.uk/ for more details.

By Visiting This Site I Found Cool Stuff Here Keep It Up. Harvard Ocean Carriers Case solution

Hello My name is johns berry and this is very amazing post thanks for sharing with us.

Please fill out all the fields.

*
*