IDG kopplar upp mot Twingly

IDG - Sveriges största samlingsportal för IT, sluter upp ett avtal med Primelabs bloggindexeringstjänst Twingly. Man ger även en förklaring till bloggare hur det går till att få sin blogg indexerad hos Twingly.

Ibörjan av året kopplade DN och SvD upp mot Twingly och det blev väldigt väl bemött av bloggare i sverige.

Det nya tillskottet från IDG tycker jag är kul eftersom det med säkerhet kommer att öka intresset och aktiviteten runt IT-relaterade artiklar i Sverige.

IDG har ju länge haft kommentarsfunktion till artiklarna. Ibland är det intressanta men oftast handlar det om flamewars mellan PC och MAC-användare och än mer ofta kritik mot IDGs artiklar eller funktionaliteten på webbplatsen.

En återkommade kampanj har varit "Jag vill ha tillbaka EDIT-funktionen NU" där kommenterare har använt sina signaturer med denna slogan. Rätt tjatigt kan man tycka och i största allmänhet tycker jag det är rätt tråkig stämning på kommentarerna på IDG.

Nu har dock IDG gett med sig och infört den efterlängtade EDIT-funktionen. Men nu när den väl är införd verkar det finnas an bugg på sajten så att användarna inte kan ändra sina slogans längre, lite ironi. Ser även att en nyfiken användare har testat maxlängden på kommentarerna och lyckats posta en spam-kommentar på inte mindre än 1451531 tecken (ca 1.38MB). Lite väl frikostigt av IDG's programmerare kanske?

Nu kan man hoppas att det blir bättre stämmning när många andra bloggar och flöden kopplas in på sajten och tillför något till diskussionen. Man har även lagt länkar till de sociala nätverken del.icio.us och hypa.

IDG är den första sajten som använder Twinglys nya widgetteknologi som gör det väldigt lätt för sajter att implementera funktionalliteten.

Webbsnack skriver att RSS-flöden för bloggarna syns vid länkarna och underlättar prenumerering.

Men den nya typen av Twingly-teknik har också en dålig mindre bra sida ut sökoptimeringssynpunkt. Eftersom den laddas in med Ajax-teknik så kommer inte sökmotorerna kunna se länkarna alls. Man får alltså ingen länkkraft tillbaks från IDGs webbsajt om man länkar till den.

Comments

Hej Jesper, tack för kommentarerna! Angående utebliven googlejuice på grund av Ajax: När DN och SvD lanserade Twingly var det fler som reagerade på att DN inte hade rel="nofollow" på sina länkar, än att SvD hade det. Åsikterna från bloggare var att det var inte värt risken att få tjänsten förstörd av spammare. Ajaxlösningen skiljer sig ur googles synvinkel alltså inte från statiska länkar med rel="nofollow", som vi baserat på de tidigare åsikterna i vilket fall rekommenderar våra kunder att använda. Mvh Martin Källström
Hej Martin, Roligt att du uppskattar kommentarerna. Skrev de sista raderna lite snabbt och jag förstår att det kan vara bra att minska spam på detta sättet. Borde ha fördjupat mig lite i den problematiken. Personligen gillar jag inte nofollow-attributet så mycket och hade hellre sätt att alla länkar på hemsidor kom med hos sökmotorerna. Är det en länk så ska den synas hos sökmotorerna menar jag. Men nu är ju inte jag den som ska brottas med spam-problem på en så stor applikation som Twingly, så ni har säkert gjort rätt beslut när ni rekommenderar era kunder att inte låta sökmotorer indexera blogg-länkarna. Men nu en intressant fråga. Går det att ställa in eran nya Ajax-teknik så att sökmotorerna kan indexera länkarna?

Great post. If you want rectify all your issues related to Dell computer, call at Dell Contact Number UK +44-800-098-8371.

nice post avg support uk

thanks so much your are share this type of ideas... microsoft office telephone support

Please fill out all the fields.

*
*