Håll koll på errorloggen för HTTP

Idag larmade en av våra webbservrar för att utrymmet på C:-disken höll på att ta slut. När jag var inne och letade efter utrymme att frigöra hittade jag logg-filer i [%windir%\system32\LogFiles\HTTPERR] som jag inte visste att de fanns. Och de tog relativt stort utrymme.

Här loggas alla fel som sker i HTTP och inte kan tas hand om applikationen. En intressant källa att söka i med andra ord och då kan det vara bra att ha ett verktyg för att logganalys eftersom filerna är stora. 

Det var hos Chrison.net som jag först hittade dessa tips. Hos Microsoft kan man läsa mer om errorloggen för HTTP API och där finns även instruktioner för hur man byter plats på loggfilerna. I mitt fall vill jag hellre ha dem på en disk som är dedikerad för loggfiler och inte på huvuddisken som innehåller operativsystemet.

Comments

Thanks sharing nice information.

eCommerce Web Development Company

You do not have to worry about HP computer issues, you just feel free to call our technicians at 0800-098-8371 HP Phone Number UK.

good microsoft office 365 help

Please fill out all the fields.

*
*