Streama Flash video på IIS6 - glöm inte MIME-typ

Har testa lite med att streama Flash video med FLVPlayBack-komponenten och det fungerar väldigt bra. För att konvertera andra format till .flv så kan man använda Adobe Flash CS3 Video Encoder eller importera direkt till Flash CS3.

När jag sedan skulle köra igång videospelare till webbhotellet som sajten i fråga ligger på blev det lite problematiskt. Videon ville inte spela alls.

Efter ett tag kom jag på att IIS6 inte har den rätta MIME-typen tillagd som standard och webbhotellet inte lagt till denna. Som en nödlösning fick jag lägga själva .flv-filerna på en server som jag hade kontroll över, fixa lite crossdomain.xml-"magik" och lägga till MIME-typen på denna externa server.

Adobe har en bra beskrivning till hur man lägger till rätt MIME-typ för .flv på IIS6 och de rekommenderar att man mappar .flv-ändelsen mot "flv-application/octet-stream". Jag har även testat med "video/x-flv" som också fungerar bra.

Comments

great post thank you for this sharing new post. http://www.onlinepromotionuae.ae

Thanks sharing nice information.

eCommerce Web Development Company

Great info. Thank you sharing. Avast Customer Care Number UK & Avast Contact Number UK

Want to get instant help of an expert to resolve ink smearing issues of Canon printer then you are free to get an expert support and get the solved solution of printer issues within few minutes.

very nice lenovo laptop helpline

Nice information.

Adobe Support Number UK

Adobe Help Number UK

Great blog.. Thank you for sharing this post.. Dell Printer Support Number UK Dell Printer Contact Number UK

Nice Blog! If you need Software related solution then calls at team …Click Here.

Such a very nice info....To know more about software visit Here

Please fill out all the fields.

*
*