Adressregistret PAR = finspam

Vi fick för någon månad sen fått en inbjudan till att vara med i adressregistret PAR men lade det brevet i "undersök vad det är senare"-högen. För en vecka sen fick vi en påminnelse och en uppmaning att komplettera våra uppgifter i registret. Det står att det är kostnadsfritt att delta, men någon omfattande beskrivning vad det innebär finns inte i brevet. Inte heller hur man ska göra ifall man inte vill vara med.

Idag läser jag Internetworlds artikel "Så värvar du kunder med finspam" och förstår lite mer vad PAR-registret används till. Företag kan använda registret för att skicka ut reklamerbjudanden via email. Bra att man nu vet vad det handlar om, det tycker jag PAR borde ha förklarat lite bättre i de pappersbrev vi fått. Fler erbjudanden på email är något vi inte riktigt behöver, så nej tack. Vill vi köpa en tjänst eller vara så letar vi helt enkelt upp den själva - när vi behöver den.

Comments

Vi får också dessa uppgifts-förfrågningar. Tidigare fyllde jag lydigt i och skickade tillbaka, men nu åker skiten i papperskorgen omedelbart. Tack för ditt inlägg, Jesper.