Vi tackar för de nya besökarna

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/Google-Analytics-070209.png

Lanseringen av Twingly hyllades till skyarna av majoriteten av bloggarna. Vi gjorde som många andra och provade på att länka till de båda nyhetssajterna som har introducerat funktionen. Detta genom vårat inlägg om den stora överbalastningensattacken mot rotservrarna som skedde i veckan.

Effekten var över all förväntan för en relativt liten blogg som vår. Vi hade under januari i snitt 38 unika besökare om dagen. Under första dagen med länkar på DN och SvD hade vi alltså 251 stycken, som ni kan se på diagrammet hämtat från Google Analytics. En ökning på över 600%. Kul att få en liten känning av hur välbesökta de stora medierna är.

Bloggen Bent skriver också om den ökning av trafik som länkarna från nyhetsmedierna har inneburit.

En sak som jag har märkt är att DN har varit givmilda och inte ha ett [rel="nofollow"] attribut på blogglänkarna. Det innebär ju att bloggar kommer kunna ta tillgodo av PageRank-värdet från nyhetssajten. SvD har dock [nofollow] på sina länkar.

Hoppas verkligen att bloggare kommer ha den goda smaken att verkligen länka relevanta inlägg till nyheterna. Nu i början kan man väl förstå att många provar möjligheterna, men hoppas att det blir hög relevans i fortsättningen. Det skulle ju vara tråkigt om det skedde försök till att utnyttja funktionen för att komma högre i rankning eller skaffa sig lite lättillgänglig besökartrafik.

Primelabs har verkligen visat vad de går för tycker jag och deras tjänst fungerar som vi många har märkt helt klockrent. På deras egen blogg kan man i det första inlägget sedan lanseringen läsa om målen med deras tjänst. De passar även på att tacka några av de bloggar som har hjälpt till att sprida nyheten.

Intressant uppdatering:
Mickey visar även han upp sin besökarstatistik för dagen då Twingly hade premiär. Inlägget innehåller även en diskussion där Sigge är med. Han säger att AB snart kommer få en "Twingly-liknande funktion". Kan man tolka det som att Aftonbladet också kommer börja visa blogglänkar vid sina nyheter? Kul i så fall.

Uppdatering 2:
Sigge ger svaret på sin blogg, AB kommer länka till bloggar direkt vid sina nyheter, Twingly-style.

InternetWorld skriver: Bloggrevolutionen tar nästa steg

Comments

Hallåj! Jag måste verkligen hålla med dig, är faktiskt riktigt vettigt det här. Alltid trevligt att läsa lite andra vinklingar utan att behöva söka upp dem själv :)
Jovisst är det en väldigt intressant utveckling som sker. Spännande att det var en sån överraskning också. Det verkar inte varit många som anade detta draget från DN/SvD.