Bloggportalen utvecklas vidare

Alla var inte riktigt lika glada över hur den nya tjänsten Twingly skrevs om som något nytt och revolutionerande. Den utvecklingsansvarige på Aftonbladets Bloggportalen.se, Sigge Eklund, tyckte att de under en tid redan har länkat till bloggar på samma sätt. Och att det var oförskämt av bloggare att inte nämna detta faktum. Han uttryckte detta i ett öppet brev till Beta Alfa. Svaret kan man läsa här.

Aftonbladet har alltså länkat ett bra tag till bloggar om en på litet annolunda sätt än vad DN och SvD har börjat med. Man har ofta valt ut en viss nyhet som man tycker att det passar med lite blogglänkar till. Ibland har man handplockat dess, ibland har man länkat direkt till nyckelord på Bloggportalen genom Bloggsök.

Jag förstår att Sigge inte diggade läget, när alla skrev om Twinglys tjänst som den var helt unik och nyskapande. Aftonbladet har gjort mycket för bloggosfären med sina satsningar.

Nu visar man även att man lyssnar på sina användare och har tagit bort ett onödigt klick mellan portalen och bloggarna. Dock öppnas dessa länkar i ett nytt fönster, vilket jag tycker är lite onödigt. Men det är ju en smaksak och ett sätt för dem att behålla besökarna kvar på sin sida lite längre. Man har även byggt vidaresin karta och nu går den att zooma med hjälp av Googles API-tjänst.

Dessa nyheter från AB kan väl se lite som ett motdrag till Twingly's samarbete med DN och SvD. Undrar ifall man kommer gå hela vägen och länka till bloggar på alla artiklar? Det har ju i alla fall SvD gjort. Hur det ligger till med DN är jag fortfarande osäker på men man har i alla fall blogglänkar på väldigt många nyheter.

Comments

[…] Sigge ger svaret på sin blogg, AB kommer länka till bloggar direkt vid sina nyheter, Twingly-style. […]