Lärare blev infekterad av trojan - riskerar nu 40 års fängelse

Det här blir man ju bara förbannad på. En lärare lämnade eleverna med en dator i några minuter. Barnen surfade själva in på en hemsida för hårvård. På hemsida råkade det finnas en länk till en sida med pornografiskt innehåll.

Nu infekterades datorn med en så kallad trojan och mängder av nya fönster poppade upp med sexuellt innehåll. Den stackars läraren försökte febrilt stänga ner fönstren allt eftersom de kom upp nya. Många av er som läser detta har nog råkat ut för ungefär samma sak. I alla fall för några år sen innan webbläsarna började införa popup-blockerare.

Nu åtalas hon och riskerar ett maximalt straff på 40 års fängelse. Åtalar sidan menar att hon kunde ha slängt ett skynke över datorn och på så sätt skyddat barnen. Inte så lätt att tänka över detta om man inte är så datorkunnig och kämpar med att få bort elaka fönster, säger jag.

Så om du är lärare och bor i Eastern Connecticut, så rekommenderar jag dig att slå sönder monitorn så fort något liknande händer. Om du inte råkar ha ett skynke i närheten menar jag. Det blir bra mycket lindrigare att betala den räkningen än att riskera fängelse. Var det nån som nämde att det finns galningar i USA?

(Via ha.ckers.org)