Utvärdering av textarea-editorer

Läste nyligen hos media:screen att Peter Kranz har gjort en utvärdering av textarea-editorer och rangordnat dem enligt hur bra de klarar av att formatera giltig HTML. Totalt åtta olika editorer finns med i testen, sju av dem är så kallade WYSIWYG-editorer och en av dem är en WYSIWYM-editor.

Den senare beteckningen (What You See Is What You Mean) var något nytt för mig men låter definitivt som något att kolla vidare på. Om jag har förstått det rätt så ska denna nya typ av editor generera XHTML och separera innehåll från formatering i större mån. Läs mer om den nya typen av editor eller testa en demo-version av WYMeditor som hör till denna kategori.

Med på Peters test finns TinyMCE som jag installerade i mitt blogg-system nyligen. Den kom bara på tredje plats i testen pga inkorrekt nästlade listor, inget stöd för tabellcaptions och avsaknad av lang-attributet. I nästa version av editor (2.1) kommer dock dessa problem vara lösta meddelar utvecklarna på Moxiecode i en kommentar till testet.

Comments

Thank you to provide us this useful information.

http://www.janbaskdigitaldesign.com

Great information about text area.

hp printer support number

Ultimate article. I really appreciated

eCommerce Web Development Company

The best way to resolve all the issues of Dell Printers is calling Dell Printer Support Number UK. By calling our executives you will be able to seek assistance for all the issues of Dell Printers. Our executives are available at our help desk round the clock so that they can help you out any time you need support. If you need technical support for antivirus get in touch with Canon Printer Support Number UK, Epson Printer Support Number UK, HP Printer Help Number UK

Nice blog, thanks for this information. We provide the best technical support for Epson printer by phone only at Epson Printer Support Number

Please fill out all the fields.

*
*