Google OpenSocial - API för sociala nätverk släpps i veckan

Det här är något jag undrar när det skulle ske och har pratat mycket med folk om nyligen. Frågan om vilka som skulle utveckla en grundstomme för sociala grafer, som sociala nätverk ska kunna baserar sina data på.

Man kan anta att användarna börjar tröttna på att lägga till sina vänner om och om igen, för varje nytt socialt nätverk som blir populärt. Utvecklare av tredje part lika så, som har tvingats välja ett socialt nätverk att satsa på, och lära sig nya tekniker.

Aktören som lyckats med att skapa en sådan bas för social information skulle bli kungen på sociala nätverk och ta rollen som spindeln i nätet.

Det har ryktats en del om att Google hade något på gång och namnet "Maka-maka" har nämnts. Nu verkar det som om denna lansering kommer snarare än väntat. TechCrunch har fått nys om att Google kommer att släppa en samling av APIs för utveckling av mot just ett sådant ramverk.

OpenSocial (länken ska komma upp på torsdag) som API:erna kallas, kommer gå att utveckla mot med vanlig JavaScript och HTML. Ett smart drag eftersom det inte blir beroende av någon speciell serverteknik.

API:erna som är tre till antalet innehåller data om användare, deras nätverk av vänner och aktiviteter.

Man har inför lanseringen teamat upp med partnerna Google's egna Orkut, Salesforce, LinkedIn, Ning, Hi5, Plaxo, Friendster, Viadeo and Oracle som ska hosta ramverket från början. Utvecklingpartners är Flixster, iLike, RockYou and Slide som antagligen kommer att levera några demos på hur det används.

Tillsammans blir detta en imponerande allians som kan ge Facebook och MySpace en bra match.

Nu förstår man varför inte Google satsade hårdare på att "vinna" över Microsoft i budgivningen av den extremt dyra delen av Facebook. De hade helt enkelt något eget på gång i labbet.

Comments

wondering API for social network. Thnank you.

http://www.janbaskdigitaldesign.com

Really APIs are three in number contains data about users, their network of friends and activities.Thanks for sharing....

norton antivirus support Number

good tips provided here for showing what technology the site uses.thanks for sharing this post. http://www.onlinepromotionuae.ae

Thanks for sharing great information.

Just Businesses

wondering API for social network. thanks..... Andaman Tour Packages

I think it’s very helpful for every parson. nice post.When time comes to have an antivirus Avast is the name everybody prefers. But when issues arises in this antivirus Avast Helpline Number UK 0800-098-8372 is the place you should go with. You will surely get all time resolution for all issues you get to face.

It‘s actually a nice and useful piece of information. Whenever you come across any issue then feel free to contact our Lenovo technicians at Lenovo Help Number UK 0800-098-8371 and get solution for all those tech issues that you face in it.

Like all other products Microsoft antivirus is too gaining popularity among-st users and similarly they are facing tech issues too. In case you are too facing such issue in MS antivirus installed in your device then contact tech experts at Microsoft Antivirus Support Number UK and get the solution for that.

Very Very nice post. its a very useful and outstanding article. Thanks for that.Call@ 0800-098-8569 for Windows Support Number, Windows XP support, Windows 10 Support, Windows 8 help, Windows Phone Support, Windows Tech Support, Windows 7 Support.

Windows Tech Support

This is outstanding and great post! i really like it. thank you so much. Call 0800-090-3288 for Norton Support, If you having any issue with your antivirus or facing problems with you PC/laptop call us our toll-free at any time.

very very nice article, thanks for the sharing with us. Call 0800-090-3224 for Dell Printer Helpline, Dell Customer Care, Dell Contact Number, Dell Support Number, Dell support Contact, Dell Tech Support.

Hii, Thanks for the sharing nice posting with us. i’m really impressed.

Toshiba Laptop Support UK

Thanks for this awesome web page, i like it Samsung Support

This is outstanding and great post! i really like it. thank you so much.

Today I learned a lot from your website. thank you norton customer service number

Thank you for sharing information nice post.. Hp printer customer support number

Hp printer support

Superbly written post, if only all bloggers offered the same content as you, the internet would be a far better place.

Microsoft Phone Number UK

Very well written and interesting article. Thanks to provide useful information. AVG Antivirus Tech Support Number UK | Canon Printer Support Number UK

Thank you very much for sharing this great post…..

Buy Posters Online

Please fill out all the fields.

*
*