Ny kreativitet med CSS

Under de senaste sju åren har webbdesign kört fast i en visst spår. Det hela började med upptäckten att man kunde använda tabeller för att skapa layouter för hemsidor. Man använder rader och celler för att placera elementen på sidorna. Detta sätt fungerar ju fortfarande bra men resulterar i svårhanterlig kod som är svår att uppdatera. Tabellerna med sina celler har blivit ett fängelse och gjort oss att fastna i ett visst tänkande hur man bygger upp layouten.

Några började drömma om ett nytt sätt att placera objekten med hjälp av <div> och <span> taggarna. CSS Zen Garden är en webbplats helt dedikerad åt detta nya sätt att skapa design.

Ett problem med det nya sättet att göra design är ju att den mest använda webbläsaren idag, IE6, inte stödjer CSS 2.1 standarderna. Men med IE7 kommer situationen bli mycket bättre och det känns som man på allvar kan anamma de nya teknikerna. Microsoft har gjort en egen "Zen Garden"-design för att visa hur bra IE7 kommer att stödja CSS. Läs mer om exprimentet i artikeln The Zen in 7: Enhanced Styles In Internet Explorer 7.

Eric meyer är en man som forskar mycket i nya CSS ideer och driver en webbplats som heter css/edge. Där visas många exempel på nytänkande tekniker. Där visar han bland annat hur man kan göra effekter genom fixerade bakgrundbilder, popupmenyer i ren CSS och mycket mer.

På Stopdesign.com finns en post som handlar om hur en webbsida görs om för att använda ordnade listor istället för tabeller. Lägre laddningstider och renare kod blir resultatet.

Comments

Given information in this post is really informative for all web designers.

http://www.janbaskdigitaldesign.com

Thanks a lot for your guidance and sharing information.

eCommerce Web Designing Company

Thank you very much for such a comprehensive guide.

Natural Pure Wildflower Honey

When we use computer we may come across some issues in it. In case you are facing any type of issue in your HP computer, then you should contact us @ 0800-098-8371 HP Customer Care Number UK.

Please fill out all the fields.

*
*