Felsök: Ogiltigt återanslag- eller återanropselement.

Jag har stött på följande fel några gånger. Det uppstår ofta när man utför AJAX-operationer och byter ut innehållet i komponenter. Speciellt med rullistor har jag problem. Här hittade jag ett forum med några teorier.

Hela felmeddelandet

Ogiltigt återanslag- eller återanropselement. Händelseverifiering aktiveras med <pages enableEventValidation="true"/> i konfigurationen eller <%@ Page EnableEventValidation="true" %> på sidan. Av säkerhetsskäl verifierar denna funktion att argumenten till återanslående- eller återanropshändelser kommer från den serverkontroll som ursprunligen renderade dem. Om data är giltiga och förväntade, bör du använda metoden ClientScriptManager.RegisterForEventValidation för att registrera verifieringsdata.

En enkel lösning kan vara att stänga av event valideringen helt i web.config eller på själva sidan. Men det kan ju vara dumt att gå miste om den extra säkerheten. Injektionsattacker är något att se upp för och event valideringen är till för att skydda mot dessa.

Stänga av i konfigurationen

<system.web>
<pages enableEventValidation="false"/>
</system.web>

Stänga av på en enskild sida

<%@ Page EnableEventValidation="false" ... %>

På OdeToCode.com finns artiklar som beskriver vad Event Validation gör och en till där problemet diskuteras ytterligare.