HTML i Outlook och sjukt jobbiga radbryt

Detta är ett irriterande problem som jag har haft ett tag utan att riktigt förstå varför. När jag skickar ut html-formaterade email så händer det ofta att bilder inte visas. Nu har jag forskat lite mer i det hela och börjat förstå lite mer vad som händer. Det hela verkar bero på att outlook klipper av rader lite här och var och lägger in mellanslag. Man kan läsa lite om det här och det finns en inställning i outlook:

Verktyg/Alternativ/E-postalternativ/"Ta bort extra radbrytningar i meddelande med oformaterad text"

Denna är som standard ikryssad men jag kunde inte se någon skillnad när jag kryssade ur den. Och detta är ju inget man kan kräva att användarna ska göra heller.

Men nu tillbaks till problemet. I nyhetsbreven anger jag länkade bilder som har relativ lång url. Dessa klipps av och ett extra mellanrum läggs på först på nästa rad. Ungfär så här:

<a href='http://someaddress.somedomain/product.aspx?pid=12><img src='http://www.someaddress.somedomain/images/someimage.JPG' bord
[här bryts koden mitt i ett html-attribut]er='0'></a>

Jag har testat mängder av ideer, försökt hårdkodat radbryten precis innan länkarna men inte kommit på den bästa lösningen (om det finns någon).

En lösning (nästan)
Det tips jag kan ge är att förkorta html koden så mycket som möjligt och använda kortformerna i CSS. En grej som kan hjälpa är att lägga in massor av space innan de html-taggar som bryts felaktigt. Typ 40-50 stycken space brukar lösa det mesta. Det hela känns väldigt slumpmässigt och minst sagt irriterande. Mailklienterna nu för tiden är helt enkelt inte riktigt redo för html.

Radbryt i maillänk
I mitt frenetiska sökande efter hur man kunde rundgå radbryten hittade jag en en sida med relaterad information. Tänkte jag sparar den här för den kan bli användbar. Det handlar om hur man gör radbryt i en "email länk", en sån som fyller i ämne och body själv. Då använder man ascii tecknena (%0D)=a carriage return och (%0A)=line feed.

<a href="mailto:someaddress@somedomain.com?cc=someotheraddress@somedomain.com&subject=some subject&body=Some body text.%0D%0ASome new line.">create email</a>