Verktyg för att analysera loggfiler

När man söker igenom stora textfiler som t ex loggfiler kan det vara bra att ha något specialverktyg till sin hjälp. Det finns säkert massor av såna här program, men tänkte skriva om två stycken som jag provat.

Microsoft Log Parser 2.2 verkar bra, speciellt eftersom den är gjord för att hantera Microsofts egna format på loggfilerna. Tyvärr sker input genom ett CMD-fönster och därför lite väl omständigt att använda enligt mig.

Kollade istället på ett enklare alternativ. Delay släppte igår första publika versionen av sitt verktyg som heter TextAnalysisTool.NET. Har precis testkört det och gillar det verkligen. Genom ett enkelt gränssnitt kan man ladda in loggfiler och sedan välja ut vissa rader man vill granska mer utförligt genom att ange Regular Expressions. 

Comments

Thanks sharing nice information.

eCommerce Web Development Company

Great Post. Thank you for sharing. Its really awesome post. AVG Support Number UK & AVG Contact Number UK

this is a superb article.

Epson Printer Customer Service

Please fill out all the fields.

*
*