Släpp musen för bättre ergonomi

Idag var min första dag på en ny kontorsplats (mer info om detta senare) och det öppnar verkligen upp tankar om allt möjligt, att byta miljö.

Det senaste har jag haft ovanligt ont i min musarm och jag har insett att jag måste göra något åt mitt arbetssätt för att råda bot på detta.

Väldigt passande så skriver Jeff Atwood idag, om hur man genom några enkla knep, kan lära sig att använda kortkommandon på tangentbordet i större utsträckning. En positiv följd blir att man kodar snabbare och även får en mer välmående kropp.

Kan även rekommendera en tidigare postning av samma upphovsman där han går igenom de vanligaste kommandona för att navigera med kursorn i textmassor.

Nån som har fler tips?

Comments

Japp... håll musen på bordet mitt framför bröstet... alltså framför tangentbordet. Det gör att du använder helt andra muskler och tar bort det onda helt. Jag hade ett armstöd ifrån Kinnarps som sitter fast i bordskivan, och den var perfekt för att använda som "mitt-mus-matta"
Tack för det tipset. Det känner jag med en gång att det gör stor skillnad att byta position på musplattan. Provade även att använda vänster hand till musen ett tag. Lite svårt med motoriken på höger- och vänsterklick till en början, men det fungerar. Ska nog även putsa av mitt Wacom-ritbräde och börja använda det ibland. Det handlar ju om att i största mån att variera arbetsättet.

amazing post. http://www.onlinepromotionuae.ae

Good Post.. Thank you for sharing..

McAfee Support Number UK

McAfee Contact Number UK

McAfee Help Number UK

McAfee Helpline Number UK

thanks for this awesome Post, i like it. apple customer supportUK apple support numberUK

Hii, Thanks for the sharing nice posting with us. i’m really impressed. Hp lapto suppert,Hp support

Please fill out all the fields.

*
*