Zombie-attacken mot internet

När man jobbar inom IT brukar man komma i situationer där användare klagar på att "internet är trasigt". Hehe, brukar nätverkssupportern skrocka, hela internet är väl endå inte paj? Du menar väl uppkopplingen till din dator.

Internet känns onekligen oförstörbart men det stoppar inte illvilliga terrorister från att försöka ta ner det. Igår skedde det allvarligaste försöket sedan 2002 och tre stycken av de 13 rotservrarna var ur bruk. Förövarna är okända och det blir nog lika svårt som förra gången att försöka spåra dessa. Man använde sig av ett stort så kallat zombie-nät (övertagna datorer) och riktade överbelastningstrafik mot de viktiga DNS-servrarna. Vi nämnde förresten för ett år sen att detta är det smartaste sättet att försöka ta ner hela internet.

DN skriver mer om det och lika så SvD. Genom den senare nyhetssajten hittade jag till Jan Kallbergs blogg som fortsätter att resonerar om vad som skulle hända om stater började kriga på nätet.

Det är ju givetvis väldigt allvarligt med nätattacker av detta slag men ändå inte lika farligt som verkliga krig. Något som skulle kunna det bästa vore väl om stater och terrorister fick en virtuell arena att kriga på, så de slapp störa oss övriga medborgare. Typ en egen ö på Second Life eller nåt.

IDG har tydligen också skrivit om attacken ser jag via min RSS-läsare. Deras hemsida kommer jag dock inte in på för tillfället. Är det internet som är trasigt nu igen, eller är det möjligen min uppkoppling eller IDG's server som spökar?

Comments

[…] Lanseringen av Twingly hyllades till skyarna av majoriteten av bloggarna. Vi gjorde som många andra och provade på att länka till de båda nyhetssajterna som har introducerat funktionen. Detta genom vårat inlägg om den stora överbalastningensattacken mot rotservrarna som skedde i veckan. […]

good news about Zombie attack against the Internet.

http://www.janbaskdigitaldesign.com

thanks for sharing this post with us. http://www.onlinepromotionuae.ae

Thanks for sharing nice information.

hp printer helpline number

epson printer helpline number

Thanks for your wonderful guidance.

eCommerce Web Development Company in Washington DC

Awesome Post! Thanks for sharing.

Dental Clinic in Gurgaon

Thanks for sharing this blog with us. It is a really amazing blog to read out and for any other help on Toshiba Computer Help Number UK contact us at our toll free number +44-800-098-8371. If you need technical support for antivirus get in touch with Dell Computer Help Number UK, Lenovo Computer Help Number UK, Acer Computer Help Number UK

Are you facing problem of Printer unable to get connected with your device? The key to open this lock is Canon Printer Phone Number UK. Call our support number and get assistance for all such issues you face while using Canon printers.

It's such an amazing post,Thanks for sharing and for buy Best Spy Mobile Phone Software in Delhi India for Android, Blackberry, Windows, iPhone Smartphone Buy Online Cell Phone Monitoring Spy Mobile App Shop Now

Today I learned a lot from your website. thank you epson printer,

Nice info.Keep up the good work.

Acer Support Number UK

Dell Contact Number UK

Lenovo Contact Number UK

Toshiba Help Number UK

HP Contact Number Uk

Very nice blog,I am so glad to see it,Thanks for share

Asus Support Number

Asus Technical Support

Problem in logging gmail account? in order to solve this issue, call at Gmail Helpline Number UK anytime.

In case you are getting message that “Adobe Flash plug in has crashed” then you need to reload the page to get your game, video or animation play again. To know more call at Adobe Help Number UK and get quick online assistance.

Please fill out all the fields.

*
*