Webbutveckling - tidsfördelning

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/web-design-time.gif

Här är en klockren bild över hur en webbutvecklares vardag kan se ut. Som ni ser på den något ironiska bilden brottas vi ca 45% av tiden med att försöka få designen att bra ut i den mest använda webbläsaren IE6. Jag vet att just den versionen inte står inskriven på bilden, men det är min egen tolkning.

Som tur är har jag lagt ner all fokus på att försöka få den här webbplatsen att de bra ut i den föråldrade läsaren, och alltså sparat in nästan hälften av utvecklingstiden. Att denna sidan ser helt kass ut med IE6 (konstiga mellanrum och kantiga ramar) bryr jag mig helt enkelt inte om.

Jag ser dock fortfarande att många av er som besöker den här sidan använder IE6. Varför har ni inte uppdaterat ännu? Se nu till att ladda hem IE7 så fort som möjligt – den finns ju på svenska så det är väl inget att vänta på? Mycket säkrare, fina fliksystem och RSS-läsare. Precis allt det som en modern surfare som du behöver.

(via swEcommerce)

Comments

Har jobbat med webbutveckling i ett antal år nu och jag kan inte påstå att det är särskilt svårt att få sidor att se bra ut i Explorer 6, inte svårare än någon annan webbläsare iaf. Det enda som är lite puligt är transparenta PNG men när man gjort det en gång så är det ju inga problem sedan. Man lär sig varje browsers små fel ganska fort i så småningom sitter allt i ryggraden så man skriver kod som fungerar från början helt enkelt.
Hej Peter, Jo jag håller med dig att det brukar gå att lösa med lite tålamod. Har hört talas om att man kan få tranparenta PNG att fungera i IE6 men har inte kollat vidare på det. Jobbar du framför allt med tabeller för layouten? Tabeller tycker jag brukar gå ganska bra att göra design som ser samma ut på alla webbläsare. Men med boxmodellen är det lite svårare tycker jag. Gillar inte stjärnhack eller att behöva ha flera specialanpassade stilmallar. Önskar att vi får en snabb övergång till nyare läsare så man slipper att tänka på det. Det är lite tröttsamt att behöva testa design i Virtual PC som jag gör nu med IE6. Det vore så skönt om man kunde använda webbstandarder fullt ut, utan att behöva anpassa för någon "trasig" läsare.
Att få designen att fungera med CSS istället för tabeller tycker inte jag har varit något större irritationsmoment, däremot är IE alltid besvärlig. I och för sig har jag nog stött på underligheter i både Firefox och Opera också, men efter ett oändligt felsökande brukar det visa sig att jag haft något helt idiotiskt fel i min egen kod... :)
Hehe, jo det ju ofta en själv som kan vara den bristande länken. Själv har jag ett väldigt många tragiska minnen av att behöva kapitulera från CSS-design och lägga tabeller i sidled. Jag har en hel del kvar att lära här för att tämja IE6-besten. Men hoppas i stället att monstret ska krypa sig mot webbläsar-kyrkogårdens stilla viloplats. Andra webbläsare har precis som ni säger sina egenheter. Men trotjänaren från Microsoft har varit extra jobbig tycker jag, eftersom den är mest använd och följer standarderna sämst av de större läsarna. Det blir nog sista gången jag kommer prata om IE6 på denna webbplats. Tack alla som vill vara med på den sista terapi-sessionen. Det hjälper en hel del.
Jesper: Nej, jag använder inte tabeller i andra syften än att presentera tabelldata. Stjärnhack har jag nästan aldrig använt men däremot så blir det väl ofta en separat extra stilmall för IE, men den brukar oftast bara innehålla två-tre regler så det tycker jag är ok.
Peter: Det låter som du har en bra syn på det hela. En extra stilmall för IE är ju smart, något som jag borde ha försökt med för länge sen. Måste säga att jag har ångrat lite det jag skrev i inlägget. Det är klart att jag bryr mig om hur sidan ser ut i IE6. Nu har jag sett till att mellanrummen i min högra meny ser rätt ut. Har alltså inga fel på positionering längre utan det är bara de transparenta png-bilderna som inte ser så bra ut. Kollade även upp hur det ligger till med statistiken för Internet Explorer. Som tur är verkar fördelningen som använder IE7 öka relativt snabbt. Så här har det sett ut nyligen enligt W3C. November 2006 IE7 (7.1%) IE6 (49.9%) December 2006 IE7 (10.7%) IE6 (45.3%) Januari 2007 IE7 (13.3%) IE6 (42.3%) Hämtat från: http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp"> http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp
Peter: Hur svårt det är att få IE6 att rätta in sig i ledet beror ju också på vad det är man vill åstadkomma och hur villig man är att kompromissa. Transparenta PNG är ju till exempel omöjligt att fixa i IE6 om de samtidigt ska gå att upprepa i bredd eller höjd, något som gör dem omöjliga som bakgrunder i elastiska layouter på IE6. Visst har alla webbläsare sina buggar och det är klart att webbläsaren som man själv använder mest under utvecklingsarbetet är den som man vänjer sig vid, man jag tycker nog att jag stöter på flest oförklarliga buggar i IE6, och då räknar jag inte de väldokumenterade varianterna som guillotine-, peekaboo- eller creeping text-buggarna.
Jag tycker att illustrationen (eller uppdelningen i den)känns klockren, det är så där det känns när man kört fast och det brukar ju uppstå när man skall få designen att se bra ut i olika webbläsare :)

Hej! Jag har en blogg med två menyer, men i andra webläsare kommer menyn över inläggena. Hur får man så att det ser bra ut i andra webläsare? Vet du det? :P

Great time distribution for Web Development.

printer support number

Good Post.. On one hand where Lexmark Printer gives you a smooth working experience on the other it starts showing issues. To correct all of them by your own contact us at Lexmark Printer Support Number UK and get experts advice for that. If you need technical support for antivirus get in touch with Dell Printer Contact Number UK, Epson Printer Contact Number UK, Brother Printer Contact Number UK

No matter what sort of issue you are facing while using your HP printer, Getting in touch with our technician at 0808-238-7544 Hp Printer Helpline Number UK and they will give you an accurate solution of all the tech issue and that too within a couple of minutes.

Please fill out all the fields.

*
*