Opopulär hos Google

Eftersom vi brukar skriva sökmotoroptimering trodde ni kanske att vi skulle prata om Googles riktlinjer och och hur man ska jobba för att inte bryta dem. Inte direkt – nu ska vi mest prata om ett enda ord, och hur sökplaceringarna ser ut på detta för tillfället. Mest för skoj skull.

Ordet är jag inte ens säker på att det finns i svenskan, det finns inga träffar i Språkrådets lexikon. Inte heller Tyda.se har med det men jag rekommenderade det just som ett nytt ord, så får se vad de säger. Negationer av ord kanske inte räknas som riktiga ord, vad vet jag. Undertecknad är absolut rätt dåligt på grammatik måste erkännas.

Ordet jag pratar om är [opopulär] och en sökning på Google visar att det just nu finns 1520 träffar. Så någonstans i det svenska språket hör det helt klart hemma även som inte språklexikonen har tagit det till sig än.

Skälet till att jag nämner det är att jag har haft ganska kul med sökresultaten. Denna blogg har nämligen rankat som nummer ett ganska länge. För folk som inte känner till hur sökresultaten fungerar, kan det ju lätt uppfattas som att människorna på Google eller till och med själva sökmotorn har på något sätt recenserat vår hemsida och fått fram att den verkligen inte är populär.

Ibland brukar jag visa det för vänner och beklaga mig. - "Kolla vad som har hänt, Google gillar oss verkligen inte". "Ojdå, vad tråkigt ni som anstränger er så med bloggen och allt", brukar de säga Jag har lika kul varje gång, SEO-nörd som man är.

För några månader sen hände dock något trist. Nyhetsportalen.se gick om oss med denna sidan och har haft förstapositionen ett bra tag. Mitt skämt var borta och vi var inte längre "mest opopulär".

Nu några dagar sen gick vi till min stora glädje upp i toppen igen. Vet inte riktigt varför, antingen är det för att vi har fått högre PageRank eller så är det för att Google har gjort om sin algoritm i samband med desarmeringen av Google-bomberna.

Hur som helst är det kul att vara på toppen på detta roliga ord igen. Bara för att förstärka positionen tänkte jag länka ordet en extra gång till det inlägg som vi ligger i resultaten med. Här kommer länken: Det kan löna sig att vara opopulär

Nu tänkte jag till och med utlysa en sökmotoroptimeringstävling, i väldigt liten skala. Försök komma över oss på ordet [opopulär]. Det finns inga priser att vinna – förutom äran.

Får vi upp mer resultat kanske språkforskarna får upp ögonen för ordet, jag tycker det förtjänar att vara ett officiellt svenskt ord.

Skriv gärna en kommentar om du är med på utmaningen.

Uppdatering: När jag nu söker på [opopulär] ligger vi bara på tredje plats. Är säker på att vi låg på första plats när jag började skriva inlägget. Men det verkar ju helt bizarrt att det skulle slå över just nu. Som tur är visar SnapPreview-plugin fortfarande en skärmdump från Google där vi ligger överst. Det ser jag som ett bevis på att vi faktiskt låg där för en liten stund sen. Förhoppningsvis kommer detta inlägget få upp rankningen något igen.

Uppdatering 2: Ok, det va inte jag som snurrade. Nu är vi tillbaks på förstaplacering. Sökreslutaten på ordet är helt enkelt ganska instabila och de ligger och knuffar på varandra.

Comments

Olika positioner på olika datacenter troligtvis. SERPsen är alltid konstiga och ändras lite då och då.. Har inget med någon uppdatering att göra.
Självklart är det så, tack för den infon. Känner ju till att de finns olika datacenter men har inte tänkt på att man får svar från olika center när man gör sökningar.
[…] En kul grej är att man låter användarna föreslå nya ord. Ännu verkar de inte ha börjat med att acceptera förslagen – utan skriver att de väntar på att deras bonussystem ska bli klart. Jag väntar ju på att de ska ta ställning till ifall ordet "opopulär" ska få vara med. "Opolerad" och "opolitisk" duger ju, så varför inte? […]

This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. Thanks

avg antivirus support Number

thanks for This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. http://www.onlinepromotionuae.ae

Thanks for sharing nice information....

Web Designing Company in Houston

very nice post. Thanks

hp printer helpline number

epson printer helpline number

Such a very useful article. Very interesting to read this article.I would like to thank you for the efforts.Canon Printer Customer Care Number UK

Hii, Thanks for the sharing nice posting with us. i’m really impressed.

Toshiba Contact Number

For Apple Tech support, call @ 0800-098-8352 Apple computer helpline number UK

Please fill out all the fields.

*
*