Sverige planerar den första virtuella ambassaden

Olle Wästberg som är generaldirektör på Svenska institutet meddelar att man nu planerar att etablera en svensk ambassad i den virtuella världen Second Life.

På DN kan man läsa mer om det:

I Sveriges digitala ambassad kommer det inledningsvis inte att vara möjligt att söka uppehållstillstånd, beställa pass eller liknande. Tanken är i första läget marknadsföring, att erbjuda mängder av information om Sverige. Det Wästberg främst vill kommunicera är den officiella Sverigeportalen Sweden.se som just nu genomgår en omfattande uppgradering. Svenska institutet vill att lanseringen av Second Life-ambassaden ska ske snarast, men i vilken omfattning är en fråga om kostnad mot effekt, säger Wästberg.

Med satsningen blir alltså Sverige först ut som nation att representera i en virtuell värld. Då verkar det alltså stämma att Sverige faktiskt är världens modernaste land.

Samtidigt i en annan del av cyberrymden så tror sig andra ha fått det slutgiltiga scoopet på att Google faktiskt planerar att skapa en egen virtuella värld runt applikationen Google Earth. Så farhågorna att de kommer ta över vår värld är kanske överdrivna - de kommer istället bygga upp en egen från grunden.

Uppdatering: Media:screen påpekar att Svenska institutet inte har befogenheter att öppna ambassader. Varken i verkliga eller i virtuella världar. Det är det UD som har hand om. Snarare borde man kalla satsningen i Second Life för en virtuell informationsmonter. Men det gör ju inte en lika häftig nyhetsrubrik, så skarva lite i pressen går väl för sig..

Uppdatering 2: På Ny Teknik kan man nu läsa att Wästberg har stöd för sina idéer hos de riktiga myndighetsinstanserna:

Enligt Olle Wästberg är utrikesdepartementet och utrikesministern med på noterna när det gäller ambassaden.

Vi snackar nu alltså en helt legitim skenvärlds-ambassad.

Comments

[…] Snart kommer vi åter igen få se Carl Bildt i dataspelsform. Han meddelar att han accepterar inbjudningen till att inviga sveriges ambassad i den virtuella världen Second Life. […]

thanks for this post. http://www.onlinepromotionuae.ae

Thanks to provide useful information...

hp printer helpline number

Great post! Thanks for sharing...

Clean Energy in Agra

Superb post. Many thanks for discussing valuable content material. Canon Printer Helpline Number UK

It will have answers to inquiries on all parts of Sweden, clarifies the Swedish Institute's Writing Help UK | AssignmentEmpire. Surely, the virtual government office will probably fill in as an energetic and intuitive learning center point, wanting to draw Second Life users into going to Sweden in their first lives.

nice

Samtidigt i en annan del av cyberrymden så tror sig andra ha fått det slutgiltiga scoopet på att Google faktiskt planerar att skapa en egen virtuella värld runt applikationen Google Earth. Så farhågorna att de kommer ta över vår värld är kanske överdrivna - de kommer istället bygga upp en egen från grunden. C9020-668 IBM Exams Dumps

For resolution of technical faults related to AVG connect to AVG technicians by dialing AVG Support Number UK for best and accurate technical assistance. More help visit here Avg Contact Number UK, Avg Help Number UK

I bought a Rolex watch for my friend at this online store.[url=https://www.replicab.co.uk]replica breitling watches uk[/url] My friend likes it. He claims that this watch is great.[url=https://matzeron.hatenablog.com/entry/2019/01/23/111849]replica breitling avenger[/url] Here are some tips for buying replicas, and we're sure that it has a high quality and look.

I have been using this replica watch,replica breitling watches it is a very beautiful and affordable automatic watch, good size, great quality, elegant and temperament,replica breitling avenger is my favorite style. I shared this website with my friends and they were very happy.

hey there if you are interested in web or app development , visit us at Hivemind

Please fill out all the fields.

*
*