Är dina kreditkortsuppgifter på drift?

http://www.codeodyssey.se/upload/resource/blog/stolenidlogo.jpg

Silicon Valley företaget Trusted ID, lanserar nu tjänsten Stolen ID Search, där man kan göra sökningar på sitt kreditkortsnummer för att se ifall det har hamnat i orätta händer. De samlar dessa data i nätets mörkaste gränder där kriminella utbyter uppgifter, och säger sig ha över två miljoner kreditkortsnummer i sina register.

Man erbjuder även sedan ett år tillbaka IDFreeze som är en aktiv säkerhetstjänst där de hjälper konsumenter att skydda sin identitet och betalningsuppgifter mot en årsavgift på ca 600 kr.

Här på Code Odyssey jobbar vi mycket med e-handel och kommer ofta i kontakt med oroliga kunder som har frågor rörande säkerhet på internet. I dessa tider med nordeabrev och ett allt ökande nätfiske är det naturligt att många känner sig otrygga när de handlar på internet.

Ibland händer det att webbplatser vi jobbar åt blir måltavla för bedrägeriförsök, alltså att kriminella försöker använda stulna uppgifter. Oftast tar bankerna hand om detta men ibland får man rycka in som extra detektiv. Då kan Stolen ID Search vara ett bra verktyg att ha arsenalen.

Men man måste påpeka att det gäller att vara väldigt försiktig på nätet. I vanliga fall skulle vi inte rekommendera att skriva in några uppgifter på någon liknande tjänst. Stolen ID Search verkar dock vara riktigt seriös och eftersom man endast skriver in själva kortnummret så är det ingen fara. För att använda ett kort i bedrägerisyfte behöver ju skurkarna ha fullständiga uppgifter så som personuppgifter, säkerhetsnummer och giltighetsdatum.

Via: TechCrunch

 

Comments

Thanks for your wonderful guidance.

eCommerce Web Development Company in Washington DC

Awesome Post! Thanks for sharing.

Dental Clinic in Gurgaon

Posted article is very informative. Thanks for sharing.

hp printer helpline number

epson printer helpline number

Great Post. Thank you for sharing.. Printer has a great importance in professional fronts. What will happen if your HP printer stops working while printing some of your important documents? Well answer for it will be available at Hp Printer Support Number UK. Just call and correct errors in your printer by your own. Get in touch with Dell Printer Support Number UK, Lexmark Printer Support Number UK

Printer has a great importance in professional fronts. What will happen if your Canon printer stops working while printing some of your important documents? Well answer for it will be available at Canon Printer Customer Care Number UK. Just call and correct errors in your printer by your own.

Such a very useful article... McAfee help number UK can be considered as the one stop solution for all the problems a user faces while using it. The executives whom you get in touch through this number are expert in resolving all the issues that you face with this antivirus. for more help you can call now toll free number 0800-098-8371 or touch with McAfee Support Number UK, McAfee Contact Number UK

Such a very nice post. There are millions of users of who are uses Canon Printer. But, most of the users get problems in setting your printer. In this case you must contact the technicians at 0808-238-7544 Canon Printer Support UK to get the proper assistance.

Please fill out all the fields.

*
*