Kör IE6 virtuellt för test av bakåtkompatibilitet

Nu har Microsoft lyssnat på webb-utvecklarnas förfrågan om möjlighet att testa sina webbprojekt i den äldre läsaren IE6. Många har belyst problemet inklusive jag själv i samband med att IE7 släpptes på marknaden.

IEBloggen finns det instruktioner samt länkar till Virtual PC 2004 och en speciellt förberedd VPC Image med Internet Explorer 6 förinstallerat. Man behöver alltså ingen extra licens av XP för att köra den virtuella testmiljön. Den är dock låst med en tidsvrist och kommer att sluta att fungera den 1 april 2007.

Jag provade just att installera den på min maskin och det gick smidigt. Det gäller bara att man ställer in nätverks-adaptrarna rätt så att man kan komma åt internet från den virtuella maskinen, mer läsning finns hos Microsoft.

Uppdatering:
Har dock fortfarande inte förstått hur man ska kunna komma åt sina lokala testsajter på den riktiga maskinen, de som man normalt surfar till med http://localhost:1080/webbplats/. Läste en del kommentarer i tråden på IEBlog, men inte hittat någon lösning till. Istället kan man ladda upp sina html-filer till den virtuella datorn och kolla hur de ser ut. Har man en dynamisk webbplats så kan man välja "spara sidan som".

Relaterat:
Scott Guthrie's Blog finns även instruktioner för hur man kan ändra root-url:en på de projekt som man kör från VS.

För er som inte orkar installera en virtuell dator bara för nån enstaka test med IE6 så kan jag rekommendera skärmdumps-tjänsten Browsershot.org som jag skrivit om tidigare.

Comments

Printers are used in every sphere of our life but what to do if it faces problems like paper jam or bad printing quality? Contact us at Canon Printer Helpline Number UK by dialing 0800-098-8356

Please fill out all the fields.

*
*